fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom ik na jaren weer oorbellen draag (en daar super blij mee ben)

Als jong meisje wilde ik heel graag gaatjes in mijn oren. “Niet voordat je acht jaar bent” zeiden mijn ouders altijd. En daar heb ik me altijd netjes aan gehouden. Toen ik op mijn achtste verjaardag van mijn oppas gaatjes in mijn oren kreeg, was ik door het dolle heen. Ze nam mij mee naar het centrum van Hilversum, waar ik met flink wat zenuwen in mijn lichaam de gaatjes in mijn oren geschoten kreeg. Ik weet nog hoe veel pijn het deed, maar ook hoe blij en trots ik was. 

De eerste jaren droeg ik veel oorbellen. Maar toen mijn gaatjes op vakantie een keer flink ontstoken raakten, heb ik mijn oorbellen uitgedaan om heel lang niet meer in te doen. Van mijn veertiende tot mijn vijfentwintigste heb ik toen helemaal geen oorbellen gedragen. En dat vond ik helemaal prima eigenlijk!

Gaatjes doorprikken

Toen kwam er een punt waarop ik het wel weer wilde proberen. Ik had hele mooie zilveren oorbellen met parels gezien en die wilde ik maar wat graag dragen. Het was nog even een ding om mijn gaatjes weer door te prikken (en ik zal jullie de details besparen), maar toen ik ze eenmaal inhad voelde ik me super mooi en vrouwelijk. Dat ik dit nou niet eerder heb gedaan.

Achterstand inhalen

Tegenwoordig draag ik bijna elke dag oorbellen. Doordat ik ze tot een paar jaar geleden helemaal niet droeg, had ik ze ook bijna niet. Deze achterstand ben ik nu aan het inhalen. Overal waar ik leuke oorbellen zie, glip ik even naar binnen om een paar aan te schaffen. Maar ook online vind ik het heerlijk om ze te shoppen. Ik heb een aantal paar van echt goud, maar ook flink wat zilveren en vergulde paren. Zo blijft het ook leuk voor mijn portemonnee.

Mijn favoriete oorbellen

Mijn favoriete oorbellen van dit momenten zijn lange, vergulde oorstekers. Deze zou ik het liefste elke dag dragen, maar ook mijn zes maanden oude dochtertje vindt ze heel interessant, haha! Ze heeft ze al een paar keer flink te pakken gekregen en dat deed veel pijn. Als ik met de kindjes ben kies ik dan ook meestal voor zilveren knopjes met pareltjes. Deze zijn heel klassiek, subtiel én niet zo makkelijk te grijpen voor de kleine Helena.

Wat is jouw favoriete paar? 

Wat zijn jouw favoriete oorbellen? En zijn dit oorbellen die je elke dag draagt of heb je ook speciale paren voor naar een feestje? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vind ik gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook