fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom ik héél blij ben met een vriend die goed kan klussen

“Als ik geen tandarts was geweest, was ik aannemer geworden” zegt mijn vriend Ward regelmatig. En hoewel hij een hele goede tandarts is, moet ik ook toegeven dat hij het als aannemer niet minder goed zou doen. “Als tandarts ben je eigenlijk een aannemer in de mond” gaat hij verder om zijn verhaal kracht bij te zetten. “Ik  doe alles op een veel kleiner oppervlak, maar het principe blijft hetzelfde: zoeken naar creatieve en degelijke oplossingen.”

Heerlijk zo’n man!

Dat hij graag klust, is in ons huis wel te zien. Zo timmerde hij vorige zomer een hardhouten terras in de achtertuin, klust hij binnenkort een babykamer in elkaar en is hij voor elk huis-, tuin- en keukenklusje te porren. Heerlijk zo’n man!

Iemand die het beter kan

En het is maar goed ook, dat ik een vriend heb die handig is. Want hoewel ik het heel leuk vind om zelf wat klusjes te doen, ben ik er alles behalve goed in. Mijn vader zei altijd: “waarom zou ik het zelf doen als ik iemand kan vragen om het beter te doen?” En daar heeft hij gelijk in.

Alles zelf

Helaas heeft niet iedereen een handige partner of voldoende geld om voor ieder klusje iemand in te huren. Wat doe je dan? Precies, dan los je het zelf op! Het kost je soms wat tijd, maar uiteindelijk kom je vaak best een eind. Zo heb ik een vriendin die mega handig is. Een kapotte wisselschakeling repareren, een complete garderobekast monteren of het leggen van een nieuwe vloer: ze doet het allemaal zelf.

Hoe los jij het op?

Hoe zorg jij er altijd voor dat de klusjes in huis gedaan worden? Heb je (net als ik) een handige partner? Los je alles zelf op? Of heb je een handige klusjesman die je kunt bellen? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook