fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom iemand ‘gewoon zomaar’ een cadeautje geven het leukste is

cadeautje

Ik heb een vriendin die mij regelmatig ‘gewoon zomaar’ een cadeautje geeft. Op mijn verjaardag kan ze er bijna nooit bij zijn, maar op andere momenten voel ik mij des te meer gewaardeerd en gezien. Het zijn geen grote cadeaus, maar dat hoeft bij een ‘gewoon zomaar’ cadeau ook niet. Eigenlijk helemaal niet natuurlijk! Het gaat niet om het formaat, maar om het gevoel. En dat gevoel weet zij altijd goed te vangen. We vertellen jullie graag waarom onverwachtse ‘gewoon zomaar’ cadeautjes stiekem de aller leukste zijn!

Gevoel van waardering

Niemand zou een cadeautje nodig moeten hebben om zich gewaardeerd te voelen. Waardering zit hem in zo veel meer dan een pakje! En tóch kan het geven van een cadeau een mooi haakje zijn voor het uitspreken van je waardering voor iemand. Of het nou je moeder is die altijd voor je klaarstaat of de schoonmaakster waar je zo dol op bent; ze worden allemaal blij van waardering. Het geven van een leuk cadeau is een mooie manier om dit moment kracht bij te zetten.

Leuk om verrast te worden

Wat is er nou leuker dan een onverwachts cadeautje? Ik vind het altijd zo leuk om verrast te worden, vooral met kleine dingen en gebaren. Een mooie fles wijn op het aanrecht als je thuiskomt na een lange week, een klein pakje op je kussen als je het niet verwacht of een onverwachts presentje in de brievenbus… Wat geeft dat een bijzonder gevoel! De inhoud van het cadeau doet er eigenlijk al niet meer toe, het is het gebaar waar het om draait.

Hoeft niet groot te zijn

‘Hoe kleiner het pakje, hoe grootser het cadeau’, zei laatst iemand tegen mij. En dat klopt wel, kleine pakjes bevatten vaak de mooiste dingen. Hierbij denk ik meteen aan de verlovingsring waarmee Ward drie jaar geleden op één knie ging. Maar ook kreeg ik eens een heel klein boekje, vol met complimenten van een goede vriendin. Elke keer als ik dat mini boekje opensloeg, kreeg ik een heel warm gevoel van binnen. Klein, maar fijn noemen we dat!  En het kleine gaat overigens niet alleen op voor het formaat, maar ook zeker voor de prijs. Al voor een paar euro heb je een presentje waar je iemand mega blij mee maakt.

Verwen cadeautje

Je kan iemand verrassen met een sieraad of een fles wijn, maar ook van een lekker verwen cadeautje worden veel mensen blij. Denk hierbij aan iets lekkers voor in bad, een fijne crème, een grote doos chocolaatjes of een bijzondere thee. Het zijn gekke tijden, waarin veel mensen wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Dit soort verwencadeaus sluiten daar mooi op aan. Ik denk dat we allemaal wel iemand kennen die zoiets absoluut heeft verdiend!

Wat was jouw laatste onverwachtse cadeautje?

Wat is de laatste keer dat jij zomaar een cadeautje van iemand kreeg? En wat staat je van dit moment bij? Ik ben heel erg benieuwd. Mijn laatste kleine cadeautje kreeg ik van mijn kindjes. Samen met Ward kochten ze een bos bloemen voor mij. Zó blij maken dat soort dingen mij. Vooral omdat het totaal onverwacht en met de aller beste intenties is.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook