fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom iedereen een vacumeermachine in huis zou moeten hebben

Hele dagen in de keuken staan: ik vind het heerlijk. Waar de meeste mensen stress krijgen van kerstdiners, verjaardagen en etentjes met vrienden, leef ik dan juist op. Heerlijk vind ik het om urenlang te snijden, hakken, pocheren, bakken, barbecueën en flamberen. Mij doe je een groot plezier met het bereiden van een zeven gangen menu, maar dan wel op de voorwaarde dat ik met goed materiaal werk. Ik kan niet zonder mijn vlijmscherpe Japanse messen, sous-vide en vacumeermachine. En over die laatste wil ik graag wat meer vertellen, want veel te weinig mensen hebben deze in huis. 

Onder vacuüm

Onze vacumeermachine kochten wij toen we een sous-vide aanschaften. Een sous-vide is een warmwaterbad waarin je vlees, vis en groenten op een zeer constante temperatuur kunt garen. Om het eten in de sous-vide te kunnen bereiden, is het belangrijk dat het gevacumeerd is. Door het te vacumeren blijven de smaken mooi in het vlees en zinkt het eten goed naar de bodem van de sous-vide. Goed vacumeren en sous-vide koken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wist je dat sous-vide letterlijk ‘onder vacuüm’ betekent?

Altijd een goed stuk vlees

Niet alleen voor sous-vide koken is een vacumeermachine een echte must. Sinds wij er een in de keuken hebben staan, ontdek ik steeds meer toepassingen waar ik het apparaat voor gebruik. Zo vacumeer ik er die heerlijke Franse kaasjes als ze niet helemaal op zijn gegaan, verpak ik er eten in om mee te nemen op vakantie en gebruik ik het om gemarineerd vlees in te vriezen of in de ijskast te bewaren. Heel makkelijk!

Vacumeermachine voor thuis

Een sous-vide en een vacumeermachine waren een aantal jaar geleden alleen weggelegd voor professionele koks. Het spul was simpelweg te duur en te groot om in een thuiskeuken te hebben staan. Gelukkig is daar de afgelopen jaren veel verandering in gekomen en zijn er veel merken die zich ook op de consumentenmarkt zijn gaan richten. De meeste vacumeermachines zijn zowel geschikt voor in de professionele- als in de thuiskeuken. De kwaliteit is uitmuntend en ze zijn eenvoudig in gebruik.

Souvy

Zo kunnen we met onze vacumeermachine niet alleen vacumeren, maar sealt hij de plastic zak ook meteen dicht. Je kunt de vacumeer- en seal-optie los van elkaar maar ook samen gebruiken. Dit maakt het een uitzonderlijk veelzijdig apparaat. Zelf ook een vacumeermachine kopen? Souvy verkoopt diverse soorten vacumeermachines. Zo is er altijd een die bij jouw manier van koken en budget past!

 

Wat vind jij van vacumeermachines? Zou jij er een in je keuken willen hebben staan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook