fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom het geweldig is om jong moeder te worden!

Wat is de beste leeftijd om een kind te krijgen? Naar mijn idee bestaat deze leeftijd niet. Het gaat erom dat je je kindje liefde en een complete opvoeding kunt bieden en wanneer dit moment is, is voor iedereen anders. Ook moeders die in de eerste instantie helemaal niet klaar dachten te zijn voor een kindje, maar er toch een krijgen, blijken het vaak geweldig te doen. Het moederschap blijft iets heel bijzonders wat bij veel vrouwen het beste in hunzelf naar boven haalt.

Zelf was ik 25 toen ik moeder werd. Dat ik kinderen wilde heb ik eigenlijk altijd al geweten. Een concrete leeftijd had ik niet in mijn hoofd, maar als het mogelijk was, wist ik al wel dat ik graag voor mijn dertigste kinderen wilde. Ja, ik heb carrière altijd belangrijk gevonden, maar ik ben altijd van de overtuiging geweest dat het één het ander niet uit hoeft te sluiten. Toen ik er op mijn 24ste achterkwam dat ik op mijn 25ste moeder ging worden, was ik dan ook echt dol en dolblij.

Tijdens mijn zwangerschap viel het mij op hoeveel mensen voorstander zijn van het jonge moederschap. Het inspireerde mij om 9 redenen waarom het geweldig is om jong moeder te worden in een artikel te bundelen. Here we go!

baby-1866623_960_720

9 redenen waarom het geweldig is om jong moeder te worden

Reden 1. De kansen op aangeboren afwijkingen zijn klein wanneer je jong aan kinderen begint. Vooral een zwangerschap na je 36ste vergroot dit risico aanzienlijk.

Reden 2. Je hebt minder snel te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Tussen je 20ste en je 25ste ben je het meest vruchtbaar en maakt het dus een hele goede periode om te beginnen.

Reden 3. In veel gevallen leven jouw eigen ouders nog en zijn ze relatief jong en fit. Zo hebben ze meer energie om lekker met de kleinkinderen op stap te gaan.

Reden 4. Je bent zelf nog fit en hebt bakken energie. Het moederschap is zwaar, zowel mentaal als fysiek. Een beetje jeugdigheid kan dan zeker geen kwaad.

Reden 5. Op jonge leeftijd herstel je makkelijker en sneller dan wanneer je ouder wordt. Zo ook na je bevalling! Deze loopt bij iedereen anders, maar moeders tussen de 20 en 25 herstellen over het algemeen het snelst.

9 redenen waarom het geweldig is om jong moeder te worden

Reden 6. De kans is groot dat jij één van de eerste moeders onder je vriendinnen wordt. Ieder kind in een vriendinnengroep is bijzonder, maar wanneer jij een van de eersten bent, is het vaak extra speciaal.

Reden 7. Je neemt jong een stapje terug op het gebied van je werk, maar kan hier later weer vol voor gaan. Veel moeders kiezen ervoor om part-time of niet meer te werken. Fijn, want zo kan je meer bij je kinderen zijn. Als jij jong moeder bent, kan je op een later punt je carrière weer makkelijk oppakken.

Reden 8. Het leeftijdsverschil tussen jou en je kind is relatief klein en hierdoor ben je al snel een ‘hippe’ moeder. Hoe leuk is het om naast moeder ook best friends met je kind te zijn?

Reden 9. Je hebt langer de tijd om van het moederschap te genieten. En dat is natuurlijk het mooiste wat er is!

Ben jij het hier mee eens? En kan jij hier nog andere redenen aan toevoegen? Wij zijn heel benieuwd naar jullie kijk op het jonge moederschap! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel of op Facebook. Vinden we gezellig 🙂

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook