fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom ghosten mannen je? Dit kunnen de 7 belangrijkste redenen zijn!

Ik heb een vriendin, laat ik haar voor het gemak Lotte noemen, en zij is single. Niet helemaal zelf voor gekozen, maar toen ze het eenmaal was, besloot ze wat van haar leven te maken.  Lotte schreef zich in op verschillende datingsites en date er lustig op los. De soms hilarische verhalen deelt ze tot mijn grote vreugde met mij. Ik leer daarvan veel. Zo had ik nooit van ghosting gehoord. Een interessant maar ook pijnlijk fenomeen waarvan ik meer wilde weten.

Wie daar alles van weet, is datingcoach Tim Veninga. Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik ook bij hem uit. Ghosting, plotseling verdwijnen uit iemands leven door geen contact meer te zoeken en telefoonnummers te verwijderen of te blokkeren, is iets van deze tijd.

Veel voorkomend fenomeen

Doordat we alles met onze telefoon kunnen regelen wordt ‘echt’ contact steeds zeldzamer en moeilijker. In datingland is ghosting een veel voorkomend fenomeen. Meestal wordt gewed op verschillende paarden en viert het spreekwoord ‘geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt’ hoogtij. Lotte dringt door tot de kern in slechts een aantal chatsessies. “Ik durf dat omdat er een schermpje tussen zit, ik hoef niet iemand aan te kijken. Ik ben dan veel directer en brutaler dan in het echt,” legde ze me laatst uit.

Brute manier

Logisch. En dan is het ook logisch om zonder al te veel woorden en soms zelfs zwijgend, te verdwijnen. Tim Veninga vindt ghosten een van de meest brute manieren om een relatie, hoe pril dan ook, te beëindigen. Hij heeft wel een vermoeden waarom mannen vrouwen ghosten.

Tim Veninga legt uit waarom mannen je ghosten.

1. Hij wordt serieus met een ander

2. Hij vindt je niet belangrijk genoeg

3. Hij heeft geen zin in gezeur

4. Hij wil een ongemakkelijke situatie vermijden

5. Hij heeft het druk

6. Je gaat te snel

7. Hij wil niets serieus

Wel is het zo dat vrouwen snel de neiging hebben te denken dat ze worden geghost. Ze denken als ze een of twee dagen niets horen dat er iets aan de hand is. Onzin, vindt Tim, dan is hij gewoon even niet bezig met daten.

Ben jij weleens geghost? Hoe ging je daarmee om? Heb je tips voor iemand die wordt geghost? Deel ze in de comments onder dit artikel.

Reageer ook