fb

Waarom een wellness hotel de ultieme plek voor een romantisch weekend is!

Elk jaar proberen mijn man en ik minstens één keer een weekendje weg met z’n tweeën te plannen. We zijn inmiddels ruim zes jaar samen en hebben dit tot nu toe nog elk jaar kunnen doen. Vooral nu we twee kinderen hebben, vinden we het heel erg belangrijk om ook tijd voor elkaar te blijven maken. We zijn allebei behoorlijk druk en echte quality time schiet er bij een jong gezin toch al snel bij in. Tijdens een weekend met z’n tweeën halen we dat dubbel en dwars in. Onze favoriete locatie hiervoor? Absoluut een wellness hotel. En ik vertel je heel graag waarom 🙂 

Ontspanning

Een hotel staat voor mij gelijk aan ontspanning. De combinatie van de spierwitte lakens op het bed, de handdoeken die elke dag worden verwisseld en een ontbijt waar je zo kunt aanschuiven zorgen er bij mij voor dat ik helemaal tot rust kom. In een wellness hotel ontspan ik echter nog net een beetje meer. Hoe lekker is het als je kunt zwemmen in een zwembad, zweten in de sauna, relaxen in een hottub en een boek lezen op een loungebed?

Lekker eten

In de meeste wellness hotels is er extra aandacht voor goed eten. Tijdens een romantisch weekendje heb je alle tijd en zit je niet met een oppas die moet worden afgelost. Dat kan maar één ding betekenen: bestel dat uitgebreide menu en geniet met volle teugen van een mooie fles (alcoholvrije) wijn. Sluit de avond af met een lekker afzakkertje of een mooie koffie. Echt even alle tijd voor culinair genot!

Goede gesprekken

Zijn jullie helemaal ontspannen? Dan komen de goede gesprekken vanzelf. Thuis spreek je elkaar elke dag, maar voor diepgaande gesprekken is meestal geen tijd en ruimte. In een ontspannen setting gaat dat zo veel makkelijker en natuurlijker. Hebben jullie een hotel aan zee? Schroom dan niet om ook een lange strandwandeling te maken. Geen plek waar je betere gesprekken voert!

Even geen papa en mama

Een romantisch weekendje in een wellness hotel kan natuurlijk alleen als de kindjes gezellig ergens gaan logeren. Wij brengen ze altijd onder bij mijn ouders of schoonouders en dat vinden zij zelf ook heel erg leuk. Mijn man en ik zijn dan gewoon weer even Ward en Mara, in plaats van papa en mama. Begrijp me niet verkeerd; ik vind het moederschap prachtig. Maar zo nu en dan is het ook wel heel lekker om even alle focus op elkaar en jezelf te hebben.

Gewoon in Nederland

Voor een ontspannen weekend hoef je de grens helemaal niet over! Nederland kent heel veel heerlijk wellness hotels en je hoeft het dus helemaal niet ver van huis te zoeken. Heb jij uberhaupt geen zin in toeristische uitstapjes? Dan blijf je toch gewoon in het wellness hotel. Daar is genoeg te beleven!

Boeken jij en je partner regelmatig een lekker hotel voor jullie zelf? En vinden jullie het dan leuk om er veel op uit te gaan of gebruiken jullie de tijd zonder kinderen dan liever om helemaal tot rust te komen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook