fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een gietvloer een hele goede (en mooie!) keuze is!

Afgelopen zomer verhuisden wij van Amsterdam naar Bussum. Zelf kom ik ‘oorspronkelijk’ uit Hilversum en daar wonen we nu dus weer heel dichtbij. Waar ik mijn ouders vroeger voor gek verklaarde dat ze na hun studie van Amsterdam naar Hilversum gingen, begrijp ik dat sinds ik zelf kinderen heb als geen ander. Sterker nog: ik mis het wonen in Amsterdam eigenlijk niet.

Prachtige gietvloer

Ons kleine huis, urenlang zoeken naar een parkeerplek, altijd die drukte, het postzegeltuintje en het gebrek aan privacy: allemaal dingen die ik absoluut NIET mis. Maar er zijn natuurlijk dingen waar ik wel soms naar terugverlang. De leuke restaurantjes op loopafstand en alle gezelligheid in ons buurtje; dat is in Bussum echt wel anders. En hoewel ons huis in Amsterdam klein was, zijn er ook dingen die ik mis van daar. Zo was ik dol op onze super de luxe badkamer die we daar hadden en ook hadden we een een prachtige gietvloer liggen.

Makkelijk schoonhouden

In ons nieuwe huis ligt er een gerookte eikenhouten visgraat parket. Het is werkelijk prachtig, maar soms mis ik de gietvloer wel hoor! Gietvloeren hebben erg veel voordelen en zijn niet voor niets een populaire keuze momenteel. Om te beginnen zijn gietvloeren hygiënisch en heel makkelijk schoon te houden. Er zijn geen haren of naden waar stof en andere viezigheid in kan gaan zitten. Stofzuigen en dweilen gaan makkelijker dan ooit en dat is gewoon heel prettig. Ook een goede keuze bij huisdieren dus! Dit zijn overigens ook eigenschappen die je bij een vaak een wat voordeligere PVC vloer aantreft.

Vochtdicht

Gietvloeren zijn daarnaast vochtdicht. Dit houdt in dat het helemaal niet erg is als er een glas drinken omgaat. Wij hadden destijds een zeer ondeugende dreumes rondlopen en er viel dus regelmatig eten en drinken op de grond. Onze vloer heeft daar nooit problemen van ondervonden.

Vloerverwarming

In ons huis in Amsterdam hadden wij alleen vloerverwarming. Dit is een duurzame keuze die heel goed is uit te voeren bij een gietvloer. Wij hadden altijd warme voetjes én onze energierekening viel een stuk lager uit dan toen we nog geen vloerverwarming hadden. Laat je een gietvloer leggen? Kijk dan ook zeker even of je er meteen vloerverwarming onder kunt laten installeren. Tot slot is een gietvloer anti-statisch, anti-allergisch én brandveilig. Hierdoor is de vloer eigenlijk geschikt voor iedereen.

Passend bij veel woonstijlen

Wist je dat gietvloeren in heel veel materialen en kleuren verkrijgbaar zijn? Zo heb je vloeren van Epoxy, beton, PU en nog veel meer materialen. Ook zijn er veel opties wat betreft de kleur en uitstraling van de vloer. Gietvloeren zijn hierdoor echt niet alleen geschikt in een industrieel interieur, maar ook in een Scandinavisch en zelfs landelijk interieur. Ik vind het ook altijd heel mooi combineren met houten vloeren.

Praat mee

Ben jij je ook aan het orienteren op gietvloeren? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Harry -

Ik ben het er niet mee eens. Gietvloeren zijn erg kwetsbaar voor kleuren en krassen. Eenmaal beschadigd kun je er niks meer mee. Heb het nu maar zou er nooit meer voor kiezen.

Reageer ook