fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom de dochter van Jessica Alba met haar moeders telefoon mag spelen

Ik heb geen kinderen, en moet er voorlopig nog even niet aan denken. De kleine monstertjes geven het begrip Sleep all day, party all night een compleet nieuwe betekenis met hun nachtelijke uitbarstingen. Ik krijg er de kriebels van… Niet alleen het turbulente nachtleven van deze mini me’s geven me de creeps, er is nog iets waar ik niet tegen kan: dat ze met mijn telefoon spelen.

“Ahhh, laat maar gaan hoor. Ze weet waarschijnlijk meer van dat apparaat dan jij!” zei een vrouw naast me in de trein nadat haar mini me MIJN telefoon van mijn schoot pakte, hem ontgrendelde en rustig mijn Facebook opende. “Nou, daar geloof ik helemaal niks van” zeg ik licht gechoqueerd terwijl ik ‘mijn leven’ uit de tien geboden van het kwijlende kind probeer te trekken. Als ik na veel moeite en geschreeuw denk dat ik mijn telefoon veilig terug heb, blijkt er nog één tengeltje van het bengeltje op mijn toestel te zitten die rustig ‘qiejdncxkwejhjdklxs’ naar een ex-collega van mij stuurt. Argh, wat irritant!

“Kijk, dit bedoel ik nou” zeg ik misschien iets te onvriendelijk tegen de vrouw naast mij. “Dat monster van jou weet zo veel van telefoons, dat ze mijn hele sociale netwerk op het spel zet.” Ik sta op, stap over het kind heen en laat de vrouw ietwat beduusd achter.

Jessica Alba
Toen ik later op de fiets naar huis zat begon ik na te denken… Was dat erg kort door de bocht en onaardig voor die vrouw en haar kindje? Was ik gefrustreerd over het feit dat het onschuldige meisje met mijn toch al kapotte iPhone wilde spelen, of was ik vooral bang dat ze te veel controle over de persoonlijke informatie in mijn telefoon zou krijgen? Ik denk het laatste. Gelukkig ben ik niet de enige celebrity die haar telefoon niet zomaar aan kinderen geeft. Ik kwam op internet een filmpje over Jessica Alba tegen. Tijdens de presentatie van de nieuwe Windows Phone 8 vertelde Jessica over een slechte ervaring met haar dochter die op haar telefoon speelde.

http://youtu.be/TxqR4V8PZxo

Ook hebben ze het over een geweldige oplossing op de Windows Phone 8: het Speelhoekje. Dit is een functie die je kunt inschakelen als kinderen op jouw telefoon spelletjes willen spelen. Super handig als je geen rare emails naar je baas of verdachte sms’jes naar je partner wil sturen.

Meer over wat Windows Phone en Windows 8 biedt aan ondersteuning voor ouders vind je hier: http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-8/family-safety#

Misschien, als Windows zo lief is om mij een telefoon te sturen (hint hint), kan ik het meisje volgende keer best een paar minuten met mijn telefoon laten spelen. Ben ik ook snel van dat gejank af.

 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook