fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom buitenverlichting in je achtertuin een goed idee is

Veertien jaar lang hadden wij de eettafel in de achterkamer en de bank in de voorkamer. Daar zat geen gedachten achter, dat was gewoon zo. Op de bank gluurden we naar buiten en als we aten zagen we vogeltjes balanceren in de oude kersenboom. Tot De Man ineens de kolder in zijn hoofd kreeg en de huiskamer omkeerde. Opeens keken we vanaf de bank de tuin in en verlengden we de woonkamer met ons buiten.

Met de openslaande deuren die we in ons huis lieten zetten, waren we nu extra blij. Maar toen de dagen korter werden en het sneller donker werd, ontdekten we dat onze overdag zo vrolijke tuin ’s avonds een donker gat was. Soms vond ik het zelfs een beetje griezelig om naar buiten te kijken. Daar moesten we wat aan doen. Op buitenverlichtingzaak.nl vonden we de oplossing: lampen voor in de tuin.

Kerstlampjes

Aan de muur van het schuurtje hingen de kerstlampjes nog steeds, en wij vonden dat die daar prima hingen. Ze waren sfeerverhogend maar gaven niet voldoende licht. We kozen voor lantaarntjes aan de schutting en boven de poortdeur plaatsten we lampen die aanspringen zodra er beweging in de buurt is. Wel zo veilig. Buitenverlichting is echt handig en soms onmisbaar. We geven je vijf redenen waarom je best eens kunt nadenken over lampen in de achtertuin.

1. Handig

Tijdens lange zwoele zomeravonden is het handig als je wat kunt zien zodra je de tuin inloopt of nog een laatste drankje in je loungehoek drinkt.

2. Veilig

De bewegingslampen werken preventief; ongenodigde gasten die je poortdeur naderen en vol in het licht worden gezet, zullen het hazenpad kiezen. Neem maar van ons aan dat inbrekers een hekel aan licht hebben.

3. Sfeerverhogend

Zoals eerder gezegd zorgt een goed lichtplan voor sfeer. Niet alleen als je buiten zit, maar juist ook als je vanuit de woonkamer de tuin inkijkt. Het is fijner om iets te kunnen zien dan dat een donker gat in te kijken.

4. Eenvoudig

Het is helemaal niet moeilijk om leuke en nuttige verlichting in je tuin te plaatsen. Als je er zelf niet uitkomt, kun je je altijd laten voorlichten of een verlichtingsplan laten maken.

5. Geen gehannes

Herken je dat? Tijd om naar bed te gaan en de poortdeur moet nog op slot. In het donker is het lastig om op de tast alles te vinden. Sta je te hannesen met je sleutel. Fijn toch als er een lamp aanspringt en jij moeiteloos de sleutel in het slot steekt.

Ik ben nog steeds blij met het omgooien van onze woonkamer, maar vooral met de gezellige lichtjes in de tuin. Laat de zomer en vooral de avonden ervan komen. Wij zijn er klaar voor.

Heb jij buitenverlichting en ben jij er ook zo tevreden over? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook