fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom bewegen zo belangrijk is

Genoeg bewegen heeft een positief effect op je gezondheid. Des te belangrijker is het om te zorgen dat je iedere dag genoeg beweegt. Maar waarom is beweging eigenlijk zo belangrijk? Daar zijn meerdere goede redenen voor. Om jou daar een beter beeld van te geven, sommen wij er hieronder een paar voor je op.

De voordelen van bewegen voor je gezondheid

Waarom is bewegen goed voor je gezondheid? Dat is om verschillende redenen het geval. Zo is het een voordeel dat je het risico op hart- en vaatziekten verlaagt wanneer je voldoende beweegt. Je zet dan namelijk je hart en bloedvaten aan het werk, waardoor die sterker worden en meer aan kunnen. Vind je het lastig om zelf veel te bewegen, schakel daar dan hulp voor in. Denk daarbij aan begeleiding van een personal trainer, die jou erbij helpt om je doelen te behalen. Als je daarnaar op zoek bent, neem dan een kijkje bij deze personal trainer in Ridderkerk.

Een ander voordeel is dat je stress verlaagt. Heb je regelmatig stress, dan is beweging een goede manier om dat te verminderen. Je wordt dan rustiger in je hoofd en kunt je gedachten even verzetten. Genoeg bewegen zorgt er ook voor dat je sterkere botten en een betere conditie krijgt. Het zorgt er daarnaast voor dat je meer energie krijgt, want na het sporten ligt je energiepeil over het algemeen hoog.

Nog een reden om vaker in beweging te komen is omdat het een positief effect heeft op je nachtrust. Heb je soms problemen met slapen, dan is het een aanrader om meer te bewegen. Doe dat niet vlak voordat je gaat slapen, maar een tijdje daarvoor. Grote kans dat je dan als een blok in slaap valt. Wil je graag een paar kilo’s kwijtraken? Dan is bewegen ook een goede manier om dat voor elkaar te krijgen.

Hoe je aan voldoende beweging komt

Wil je gezond leven, dan is het goed om te kijken naar hoe je meer kunt bewegen. Dat is op diverse manieren mogelijk. Je hebt de mogelijkheid om naar de sportschool te gaan, om daar vrij te trainen of lessen te volgen. Wil je graag begeleid worden en optimaal trainen, dan is het een aanrader om hulp van een personal trainer in te schakelen. Naast de sportschool zijn er natuurlijk nog talloze andere mogelijkheden om te sporten. Ga op zoek naar iets wat je leuk vindt om te doen, dan wordt het bewegen ook een stuk minder erg.

Wil je geen specifieke sport uitoefenen, dan is het ook op andere manieren mogelijk om genoeg te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig wandelen of fietsen. Kies vaker voor de fiets in plaats van de auto. Neem ook vaker de trap, ook als je bijvoorbeeld vaak op een hogere verdieping moet zijn.

Waarom is bewegen zo gezond? Zoals je hierboven hebt gelezen zijn daar meerdere redenen voor. Als je vindt dat je nog maar weinig beweegt, kan het geen kwaad om daar verandering in te brengen. Zo leef je een gezonder leven!

Foto door Jonathan Borba via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook