fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: ‘Vijftig Tinten Grijs maakte mijn seksleven tot een hel’

Sinds 2012 kent Vijftig Tinten Grijs een ongekende hoeveelheid succes onder een groot publiek. Niet gek: in het verhaal over Christian Grey en Anastasia Steele worden enorme seksuele fantasieën werkelijkheid. Voor veel van de lezers een goede reden om het huis- tuin- en keukenseksleven wat op te spicen. Zo ook bij de veertig-jarige Hannelore en haar man Rick. Maar, hoewel het allemaal spannend begon, kreeg de situatie al snel een nare wending. Hannelore deelde haar verhaal vlak na de premiere van de film Fifty Shades of Grey met Damespraatjes.

Al snel na het in het Nederlands uitkomen van Vijftig Tinten Grijs was ik hooked. Ik heb het eerste boek uit de trilogie in minder dan een week uitgelezen. Samen met vriendinnen konden we eindeloos over de sexy Christian Grey fantaseren. Onder het genot van een glas wijn vulden we avond na avond aan gesprekken over het boek. Want, een groep van drie vrouwen die allemaal in een seksuele sleur zitten, vindt niks fijner dan nadenken over betere tijden.

Mijn man Rick begreep al die ophef rondom het boek niet zo. ‘Wat lopen al die vrouwen nou te kwijlen over een verzonnen man?’ zei hij als ik na een vriendinnen avond weer alleen met hem op de bank zat. ‘Ach, laat ons lekker! Die man geeft ons de spanning die wij al jaren missen’ zei ik toen behoorlijk geïrriteerd tegen Rick. Ik stond op en liep naar boven. Die nacht sliep Rick op de bank en hij was de volgende ochtend naar zijn werk voordat ik wakker werd.

Op de fiets naar werk begon ik na te denken over mijn reactie tegen Rick de avond ervoor. Was het de wijn of vond ik echt dat de seksuele spanning er een beetje af was? Over die vraag hoefde ik niet lang na te denken. Het was duidelijk het tweede. En niet zo’n klein beetje ook. Ons seksleven was in de afgelopen jaren getransformeerd tot seksueel kerkhof.  We deden het zelden nog met elkaar. Hooguit één keer per maand. En eerlijk gezegd was ik blij dat het bij die ene keer bleef,  want die ene keer was namelijk zo ontzettend saai dat ik ’s avonds liever nog de badkamer ging schoonmaken dan dat ik onder Rick ging liggen.

Die avond kwam Rick pas laat thuis uit werk. Zijn eten stond klaar op het aanrecht en hij zette het (zoals bijna vier keer per week) in de magnetron om het daarna voor de tv op te eten. ‘He lieverd! Heb je zin om zo samen even een wijntje te drinken?’ probeerde ik in een poging om het goed te maken. ‘Is dat wel spannend genoeg voor je?’ snauwde hij terug. ‘Oh Rick, zoals het er gisteren uitkwam bedoel ik het helemaal niet… Het is gewoon dat dat boek ons doet nadenken over hoe het ook kan’ loog ik. ‘Jezus Han, ik weet ook wel dat ons seksleven praktisch niks voorstelt! Die ene keer dat we het doen fantaseer ik nog liever over de vrouw achter de kassa vandaag dan dat ik naar jouw ongeïnteresseerde hoofd moet kijken’ zei Rick met woede in zijn ogen.

Die kwam hard aan. Hij fantaseerde nog liever over de mevrouw achter de kassa. En ik kan je verzekeren, die vrouwen bij ons achter de kassa, daar fantaseert Tiger Woods nog niet over. Ook Rick was uitgesproken ontevreden over ons seksleven. Voor de tweede nacht op rij lag Rick op de bank en ik alleen in bed.  Terwijl ik in bed lag kwam ik met een plan: wat nou als ik het heft in handen neem en ons seksleven nieuw leven inblaas? Het hoeft niet vanuit hem te komen, IK ben degene die hier wat aan moet doen.

SM

Ik stond op uit bed, liep naar mijn kast en zocht naar een mooi lingeriesetje. Shit, die had ik dus niet. Dan maar naakt. Naakt liep ik de trap af, naar de bank waar Rick lag. Langzaam trok ik de deken van zijn lichaam en begon hem te bevredigen. Toen hij na een paar minuten wakker werd, merkte ik dat hij het ook leuk vond. Hij liep naar de keuken en pakte een stuk touw. ‘Denk je nou echt dat ik geen idee heb wat er in dat boek staat?’ vroeg hij me. Hij trok me van de bank en bond me op de grond vast aan de salontafel. Terwijl hij een kussen op mijn ogen drukte neukte hij me harder dan hij ooit had gedaan… Had hij het dan toch in zich?

De volgende ochtend werden we samen op de grond wakker. ‘Goedemorgen, Anastasia’ zei Rick tegen me. ‘Haha, nu mag je me wel weer gewoon Hannelore noemen hoor!’ zei ik giechelend. ‘Vanaf nu noem ik je zoals IK je wil noemen’ zei Rick met een strenge blik terwijl hij me weer begon vast te binden. ‘Rick, ik moet naar werk. Maak me los!’ zei ik. Ik vond het een tikkeltje ongemakkelijk dat hij in zijn rol bleef hangen, maar moest snel naar werk dus liet het gaan. Tijdens werk vertelde ik aan een collega over die avond ervoor. ‘Oh Han, dat jij dat durft! Ik denk dat mijn man daar niks voor zou voelen’ zei ze met jaloezie in haar stem. ‘Schat, je moet het gewoon een keer proberen. Ik dacht ook dat hij het vreselijk zou vinden. Niets bleek minder waar.’

Toen ik die avond na werk thuiskwam had ik een leeg huis verwacht. Rick werkte op woensdag vaak tot laat, maar vandaag stond zijn auto om 18:00 uur al netjes voor de deur. ‘He lieverd! Ik ben thuis. Waarom ben je zo vroeg?’ schreeuw ik richting de huiskamer terwijl ik mijn jas ophang. Nog voordat mijn jas op het haakje hing kwam Rick de keuken uit. ‘Houd je bek en kleed je uit’ zei hij. ‘Wat? Doe eens niet zo vreemd!’ zei ik verbaasd. ‘Je hoorde me wel. Bek houden en uitkleden’ ging Rick door. Stiekem trok de nieuwe Rick me wel aan, dus ik gehoorzaamde. Hij nam me mee naar de keuken en zei dat ik op het aanrecht moest gaan liggen. Snel pakte hij een mes, waarmee hij langs mijn lichaam streek. ‘Rick, doe normaal! Ik wil dit niet!’ schreeuwde ik nu met paniek in mijn stem. ‘Jij wilde toch spanning, hier heb je spanning.’ aldus Rick. Uit pure angst sloot ik mijn ogen en liet het gaan. Terwijl hij met harde stoten in me kwam maakte ik in mijn hoofd een plan om hem te verlaten.

De volgende ochtend was ik als eerste weg. Met een weekendtas onder mijn arm stapte ik op de fiets naar werk. Waar ik die avond zou slapen wist ik niet, maar dat het niet meer bij Rick was, dat wist ik wel. De man die ik de afgelopen dagen had gezien, is niet een man waar ik ooit nog wat mee te maken wilde hebben. Een uur later kwam mijn collega het kantoor binnen en zag meteen dat er iets mis was. ‘Lieverd, gaat het wel?’ vraagt ze bezorgd. ‘Nee…’ ik barst in huilen uit ‘Rick slaat volledig door in dat hele Vijftig Tinten Grijs gebeuren. Gisteren pakte hij er een mes bij. Hij heeft me niks aangedaan, maar ik hoef hem niet meer te zien’.

Die avond mocht ik bij mijn collega op de bank slapen. Uiteindelijk hebben Rick en ik na een gesprek met een mediator besloten om uit elkaar te gaan. Ik herkende mijn man niet meer terug en had al het vertrouwen in hem verloren. Hij ging te ver. Tot op de dag van vandaag ben ik na die nare seksuele ervaring bang voor het aangaan van een seksuele relatie. Ik ben al maanden in therapie bij een seksuologe en verwacht het niet makkelijk te kunnen afsluiten. Ik kan nu wel met zekerheid zeggen: Vijftig Tinten Grijs is wél te spannend voor mij. De film hoef ik dan ook niet te zien.

LEES HIER MEER WAARGEBEURDE VERHALEN OP DAMESPRAATJES

In verband met de privacy van de betrokkenen hebben we de namen veranderd.
Heb jij zelf ook een heftig verhaal wat je (anoniem) met de wereld wil delen? Mail dan naar[email protected]

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Mandy -

Wow wat heftig zeg. Ik vind het heel goed dat ze dit zo openhartig durf te delen. Ik denk dat iedereen in een relatie wel eens zoiets heeft van “Ik wil meer spanning”, maar dit verwacht je natuurlijk ook niet. Wat ik me dan wel afvraag, wat is de juiste manier om te vertellen dat je wel meer spanning wil?

Sandra -

Wat een openhartig verhaal. Goed dat ze dit met ons durft te delen en hopenlijk helpt dit andere vrouwen/mannan om hier op een juiste manier mee om te gaan.

Reageer ook