fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Tom en Lisa lassen regelmatig een sekspauze in

Nederlanders hebben zo’n twee keer in de week seks, maar als je aan je vriendin vraagt of zij dat gemiddelde haalt, is de kans groot dat ze haar hoofd schudt. We zijn te druk. Hebben teveel aan ons hoofd. De sleur hangt levensgroot in de slaapkamer en de zin in elkaar is ver te zoeken. Dan maak je maar zin! Lisa (45) lacht erom. Samen met haar man Tom heeft zij besloten een sekspauze in te lassen in de hoop dat het vuur weer gaat branden.

Lisa en Tom kennen elkaar drieëntwintig jaar en zijn nog steeds stapeldol op elkaar. Alleen tussen de lakens gebeurt niet veel meer. “En ik maak me daarover zorgen. Overal lees ik dat seks met je partner je verbindt, dat het nodig voor een sterke relatie. Maar na meer dan twintig jaar word ik niet meer zo heel snel opgewonden van Tom, ondanks dat ik nog steeds zielsveel van hem houd en hem niet kwijt wil.” De seks, gemiddeld één keer in de twee weken op zaterdagochtend, gaat op de automatisch piloot. Werk, kwakkelende ouders en Netflix zijn geduchte concurrenten van een stevige vrijpartij. Vooral het laatste. Sinds ze een abonnement hebben is er geen houden  meer aan en volgen ze ieder hun eigen series. “Ik hoorde dat van vriendinnen, en stelde Netflix zo lang mogelijk uit. Maar op een gegeven moment voelde ik me gewoon buitengesloten in gesprekken; het lijkt wel of iedereen het over Netflix heeft. Toen Tom aangaf dat hij eigenlijk ook wel nieuwsgierig was, hakten we de knoop door en zijn nu ook verslaafd. De genadeslag voor ons seksleven, dat is de prijs die we ervoor betalen.”

Dan maak je maar zin?!

Als Lisa leest over het inlassen van sekspauze, veert ze op. “Overal lees je dat je maar zin moet maken en dat het dan vanzelf weer leuk wordt. Maar dit artikel beweerde het tegenovergestelde: als je afstand neemt, wordt de aantrekkingskracht groter. Als je heel bewust een tijdje niet met elkaar vrijt, zie je wat jullie samen hebben. Je waardeert je partner weer meer en als de pauze voorbij is en je duikt dan in bed, is het zoveel lekkerder.” Natuurlijk bespreekt ze dit idee met Tom die het ook wel ziet zitten. “Gelukkig kunnen Tom en ik goed over seks praten en wilden allebei weer we weer heerlijke, spetterende vrijpartijen in bed. We besloten het een kans te geven.”

Hongerig naar elkaar

Drie weken lang zijn Lisa en Tom niet intiem en masturberen ook niet. In de agenda plannen ze een lang weekend in een hotel aan zee. Ze maken een lange strandwandeling, drinken wijn op een terras, eten vis in een strandtent. “En toen we terugliepen naar het hotel, leken we wel pubers. Tom bleef me maar zoenen en zocht met zijn hand onder mijn shirtje. Heerlijk!” Ze gaan in bad en vrijen daarna de sterren van de hemel. Urenlang. “We waren zo hongerig naar elkaar en het was heerlijk om te ontladen. In dat weekend zijn we weer dichtbij elkaar gekomen en weten nu dat het inlassen van sekspauzes voor ons heel goed werkt. Ook omdat we tijdens die pauzes elkaar soms zeggen dat we zin hebben, maar ja, dat we pas over twee weken mogen, haha.”

Praat met elkaar!

Lisa raadt het anderen aan, zo’n pauze, maar weet ook dat het niet voor iedereen werkt. Belangrijk is, zo benadrukt ze, dat je goed met elkaar praat. “Je moet elkaar vertellen wat je mist, waarnaar je verlangt en je moet allebei achter het idee staan. Tom en ik hebben elkaar weer ontdekt en kijken reikhalzend uit naar onze dates. Soms in een hotel, soms gewoon lekker thuis. Maar dan wel zonder Netflix….”

Lijkt jou het wat, zo’n sekspauze? Hoe zorg jij ervoor dat je seksleven bruisend blijft? Of leg je erbij neer dat het na jaren gewoon minder wordt? Wij zijn benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook