fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Ik ga vreemd via een affaire site

Als vrienden Baukje en haar man Steven zouden moeten omschrijven komen al snel de woorden ‘avontuurlijk’, ‘gezellig’ en ‘ondernemend’ naar voren. Dat de buitenwereld het stel op deze manier ziet, hoeft nog niet te betekenen dat dit zo is, blijkt uit een gesprek dat wij vorige week met Baukje hadden. Haar woorden om de relatie te omschrijven zijn ‘vertrouwd’, ‘gewoontjes’ en ‘saai’. Baukje en Steven zijn inmiddels één jaar getrouwd, maar ze zijn al negen jaar samen. De eerste acht jaar waren geweldig en bestonden uit veel impulsieve tripjes, spannende uitjes en gezellige etentjes. Maar, na hun trouwdag sloeg de sleur snel toe en Baukje en Steven werden een ‘bankhang-televisiekijk-stel’. Hetgeen waar Baukje en Steven vroeger altijd zo om moesten lachen. Twee maanden geleden was Baukje het helemaal zat: ze logde in op een vreemdgaan-website. Ze vertelt ons haar verhaal.

“Steven en ik leerden elkaar kennen in een hippe bar in Rotterdam. Na een avond lang kletsen, drinken en zoenen besloten we met elkaar mee naar huis te gaan. ‘Jouw huis of mijn huis?’ vroeg ik hem nogal cliché toen we de bar uitstapten. ‘Doe maar jouw huis, want ik woon nog bij mijn ouders’ kreeg ik met een gegeneerde toon als antwoord. ‘Nou, lekker dan Steven. Ik woon ook nog bij mijn ouders… Hotelletje pakken dan maar?’ Het ‘hotelletje’ bleek minder makkelijk dan het het in films altijd lijkt. We waren stomdronken en geen hotel liet ons binnen. Laat staan het huren van een kamer. Dit begon al goed…”

Vreemdgaan

“Toen we voor de vierde keer niet binnengelaten werden besloten we naar Het Park te gaan. We zochten een grote boom en hebben daarachter een hoop plezier gehad. ‘Nou Bauk, die boom is misschien nog wel leuker dan een hotel’ knipoogte Steven toen we richting onze fietsen liepen. ‘Heb je zin in ontbijt?’ vroeg hij. ‘Ja, lekker! In Parijs of Londen?’ vroeg ik terug. Nou, en die vraag had ik Steven eigenlijk niet moeten stellen… 6 uur later zaten we te lunchen in een kleine bistro in hartje Parijs. De weken, maanden, jaren daarna vlogen op deze manier voorbij. Steven en ik werken allebei als freelancers dus we hebben veel vrijheid in ons schema. Dit kwam goed uit, want langer dan een week niet uitgaan of langer dan een maand niet reizen, dat ging er bij ons niet in.”

“‘Oh Steven, beloof je me alsjeblieft dat wij nooit zo’n stel worden die elke avond op de bank TV zitten te kijken?’ vroeg ik hem op een avond in onze stamkroeg. “HE HOREN JULLIE DAT! BAUKJE WIL GEEN BANKHANG-TELEVISIEKIJK-STEL WORDEN!’ schreeuwde Steven door de kroeg. Al onze vrienden begonnen te lachen en zeiden dat ze zich daar niks bij konden voorstellen. Gelukkig, ik ook niet.”

“Anderhalf jaar geleden lagen Steven en ik onder ‘onze’ boom in Het Park. Na de eerste avond samen gingen we daar nog vaak heen, meestal als we dronken waren. Dit keer was anders, we waren niet dronken en hadden geen seks. Het enige wat we deden was zitten. Totdat Steven mijn hand pakte… ‘Lieve Baukje, hier zitten we, op de plek waar ik verliefd op je werd. Dit is dan ook de enige plek waar ik de belangrijkste vraag van mijn leven kan stellen: wil je met me trouwen?’ vroeg hij met tranen in zijn ogen. En ja hoor, een half jaar later gaven we elkaar het ja-woord onder ‘onze’ boom.”

“Al snel na de bruiloft merkte ik dat Steven minder zin had om uit te gaan. Hij kreeg steeds meer opdrachten en maakte lange werkdagen. Hij was gewoon moe, zei hij. Als hij rond 21:00 uur klaar was met werken, wilde hij nog maar één ding: TV kijken. Oh gatver, wat had ik daar een hekel aan. Die ene woensdagavond trok ik nog wel, maar vanaf het moment dat hij ook in het weekend op de bank wilde liggen, knapte er iets in mij. ‘Ik bel Marjo en Robert wel, die gaan vanavond wel’ zei ik lichtelijk geïrriteerd toen Steven voor het derde weekend op rij Ik hou van Holland wilde kijken. No offence tegen Linda de Mol hoor, maar ik kon juist altijd zo genieten van die leuke avonden waarop alles kon gebeuren.”

“Het gebeurde steeds vaker dat Steven nergens meer zin in had. ‘Jezus Bauk, ik word ook een dagje ouder’ zei hij altijd als ik het wilde bespreken. Daarmee was de kous af en het onderwerp afgesloten. Toen ik op een avond samen met hem naar een talkshow zat te kijken kwam er een reclame voorbij; daten voor mensen met een relatie. Terwijl Steven helemaal in het programma opging kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. Wat nou als IK me voor die website opgeef? Zou dat kleine beetje spanning ervoor kunnen zorgen dat ik Steven niet helemaal zat word?”

“Een week later had ik een profiel aangemaakt. Eerst zonder foto’s, maar later kwam ik erachter dat het plaatsen van foto’s ervoor zorgde dat meer mannen reageerden. Na het plaatsen van een paar uitdagende foto’s (zonder gezicht!) stroomden de reacties binnen. De meeste mannen waren nogal naar, maar één man sprong er echt uit: Rens. Uren lang kon ik met hem chatten… Ik op de bank naast Steven, hij op de bank naast zijn vrouw. De gesprekken begonnen eerst redelijk netjes, maar al snel werd het seksueler.”

– Please Baukje, ik wil je mooie gezichtje bij dat lekkere lichaam zien – stuurde hij.

“Ik zei tegen Steven dat ik nog even naar de sportschool ging en stapte in de auto. Met vlinders in mijn buik reed ik naar een hotel aan de rand van Den Haag om Rens te ontmoeten. We spraken af in de hotelbar, maar gingen al snel naar boven. Drie kwartier later zat ik weer in de auto naar huis. Wat had ik deze spanning gemist… Toen ik thuis kwam zat Steven nog op de bank. ‘Lekker gesport liefje?’ vroeg hij zonder enig vermoeden. ‘Het was heerlijk, eindelijk weer eens’ zei ik met de vlinders nog in mijn buik.”

“In de maanden daarna sprak ik nog een aantal keer met Rens, maar ook met andere mannen af. Ik heb zelfs een keer met een man in Het Park, bij de boom van Steven en mij afgesproken. Als ik er zo over vertel schaam ik me diep, maar ik kan niet meer zonder. Als ik dit niet meer zou doen, zou de relatie tussen Steven en mij alleen maar slechter worden. Dat wil ik niet, want Steven en ik houden echt van elkaar. Ik wacht zijn werksituatie nog even af en geef hem de ruimte om tot rust te komen. Hopelijk heeft hij snel ook weer zin in wat meer spanning, dan stop ik meteen met het vreemdgaan. Tot die tijd, geniet ik van de spanning.”

In verband met de privacy van de betrokkenen hebben we de namen veranderd.
 
Heb jij zelf ook een heftig verhaal wat je (anoniem) met de wereld wil delen? Mail dan naar [email protected]
 
WIL JE MEER WAARGEBEURDE VERHALEN LEZEN? KLIK DAN HIER!

 

Reageer ook