fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Ik ben zwanger van mijn zwager

Het eerste dochtertje van Henriette en Gabor is verwekt door middel van IVF. Acht jaar geleden kwamen ze erachter dat ze samen niet zo makkelijk kinderen konden krijgen en schakelden hulp in. Na een intensief traject werd Holly geboren en besloten Henriette en Gabor hun volledige zorg op haar te richten. Nog een keer het IVF programma doorlopen vonden ze voor dat moment te zwaar. Maar ondanks de keuze om het bij Holly te laten, krijgt Henriette de wens voor een broertje of zusje voor Holly niet uit haar hoofd… Met dramatische gevolgen. Zij vertelt aan Damespraatjes haar verhaal.

“Na het heftige traject om Holly te verwekken was ik echt helemaal klaar met IVF en het krijgen van baby’s. Ik was super gelukkig met mijn kleine meisje en zij was dan ook het aller belangrijkste in mijn wereld. Samen met Gabor besloten we geen nieuwe IVF behandeling te starten, ook omdat de eerste een grote impact op onze relatie had. Ik werd sneller boos en Gabor kon daar niet goed mee omgaan. Na de geboorte van Holly viel er niet alleen de IVF-last van onze schouders, maar werd ook onze relatie beter. Ik voelde me voor het eerst in jaren weer echt gelukkig.”

Iemand om mee te praten

“Maar ook al was Holly een geweldig kind, ik miste toch iets. In de speeltuin zag ik broertjes en zusjes met elkaar spelen en ik wist diep van binnen dat dit er voor Holly niet in zou zitten. En dat terwijl ik juist uit een groot gezin kom waar iedereen altijd een maatje had! Het idee bleef maandenlang aan me vreten… Gelukkig had ik iemand om mee te praten over onderwerpen waarmee ik bij Gabor niet makkelijk terecht kon: Odi, de broer van Gabor. De twee broers waren 23 jaar geleden samen naar Nederland gekomen, Gabor kwam bij mij in de klas op de middelbare school en ik hielp beide broers bij het leren van Nederlands. Ik werd verliefd op Gabor, maar ook Odi bleef een goede vriend.”

Snikkend

“Toen Gabor na een etentje met Odi en mij besloot om vroeg naar bed te gaan, bleven Odi en ik beneden op de bank zitten. Na een wijntje of vijf merkte ik dat mijn emoties rondom het krijgen van nog een kindje naar boven kwamen en vertelde mijn verhaal aan Odi. “Maar Harrie, je kan dat gewoon met Gabor bespreken! Hij houdt zoveel van jou en Holly, hij wil gewoon dat jullie gelukkig zijn” zei Odi op de manier waarop hij me altijd geruststelde. “Ja, misschien moet ik het toch echt zeggen…” snikte ik terug.”

Fijn om langs te komen

“Na een heftig avondje besloot ik het de volgende ochtend met Gabor te bespreken. Dit liep helaas anders dan gepland… Hij werd ontzettend boos en zei dat hij nooit meer aan die ‘kut IVF’ met mij wilde beginnen. Hij pakte zijn tas en vertrok naar zijn werk. Toen Gabor die avond niet thuiskwam en Holly bij een klasgenootje logeerde besloot ik Odi te bellen. “Is hij bij jou? Hij is nog niet thuisgekomen?” vraag  ik door de telefoon. Odi zegt dat hij alleen is en biedt aan om langs te komen. “Ja, als dat niet teveel moeite is hoor… Dan lijkt het me wel fijn.”

Liefdevolle blik

“Binnen 10 minuten staat Odi voor de deur en ik begin meteen te huilen. ‘Ik had het nooit moeten zeggen! Hij wil geen kinderen meer!” snik ik in zijn oor. Odi pakt me stevig vast en zegt dat hij er niks van snapt… “Waarom zou hij dat niet willen? Je bent zo’n geweldige vrouw met een prachtige dochter. Jullie verdienen het aller beste!’ zegt Odi terwijl hij me liefdevol aankijkt. Een liefdevolle blik, zo intens, dat heb ik bij Gabor al lang niet meer gezien. We gaan samen op de bank zitten en besluiten te wachten tot Gabor thuiskomt.”

Bedrog

“Maar Gabor komt niet thuis… Odi en ik werken het ene na het andere glas rode wijn naar binnen en bij elke slok lijkt Gabor verder weg. Telkens als ik Odi aankijk of aanraak voel ik tintelingen door mijn hele lichaam. Van het één op het andere moment zoent Odi me en alles lijkt voor even op zijn plaats te vallen. Hij tilt me naar onze slaapkamer boven en daar gebeurt hetgeen waar niemand ooit achter mag komen. Ik bedrieg Gabor met zijn broer Odi.”

“Als ik de volgende ochtend wakker wordt van een dichtslaande voordeur en ik de auto van Gabor voor de deur zie schrik ik me dood. Snel schiet ik op en kijk of Odi al weg is… Gelukkig, ik zie een berichtje van Odi:

Het spijt me voor gisteren. Dit had nooit mogen gebeuren. Ik ben vanmorgen meteen weggegaan zodat Gabor ons niet ziet. Ik wil je niet nog meer problemen veroorzaken. Het spijt me Harrie, laten we dit vergeten.

Ondanks het feit dat ik na gisteren alleen nog maar aan Odi kan denken, besluit ik in te gaan op zijn voorstel om het te vergeten. In het belang van Holly. Gabor en ik praten de ruzie uit en besluiten nogmaals om geen IVF behandelingen meer te doen. Ik ben van  binnen intens verdrietig, maar besluit voor mijn gezin te kiezen.”

Nieuwe wending

“Mijn verdriet krijgt echter een hele nieuwe wending wanneer ik voor de tweede maand op rij niet ongesteld word. Zou ik dan toch zwanger zijn? Van Gabor, dat kan toch helemaal niet? Langzaam maar zeker begint het me te dagen… Ik ben niet zwanger van Gabor, maar van Odi! Ik besluit het voorlopig nog even te verzwijgen, totdat ik weet hoe ik het op kan lossen. Misschien toch maar weer een praat-avondje met Odi plannen?”

In verband met de privacy van de betrokkenen hebben we de namen veranderd.
Heb jij zelf ook een heftig verhaal wat je (anoniem) met de wereld wil delen? Mail dan naar [email protected]

Zwanger van haar zwager: Hoe gaat het nu met Henriette?

zwanger van mijn zwager

 
Gabor, haar man wist destijds van niks. Een ook Odi was nog niet op de hoogte van de zwangerschap gebracht. Hoe gaat het nu met Henriette en weten de broers inmiddels haar geheim? Wij spraken haar en kwamen erachter hoe het nu met haar gaat.
LEES VERDER

 

1 reactie

Joris -

Heftig. Hoe is dit afgelopen?

Reageer ook