fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zwanger van haar zwager: Hoe gaat het nu met Henriette?

zwanger van mijn zwager

Vorige zomer kregen we er op Damespraatjes een nieuwe rubriek bij: Waargebeurd. In Waargebeurd vertellen lezeressen van Damespraatjes hun heftige, waargebeurde verhalen. Het starten en schrijven van deze rubriek is niet niks, zo is in de afgelopen maanden wel gebleken. Sommige interviews bleken zelfs zo heftig dat er uiteindelijk besloten is de verhalen (nu nog) niet te publiceren. 

Een groot deel van de verhalen heeft de website inmiddels wel bereikt. Zo ook het verhaal van Henriette, die zwanger was van haar zwager Odi. Gabor, haar man wist destijds van niks. Een ook Odi was nog niet op de hoogte van de zwangerschap gebracht. Hoe gaat het nu met Henriette en weten de broers inmiddels haar geheim? Wij spraken haar en kwamen erachter hoe het nu met haar gaat.

Heb jij het verhaal van Henriette nog niet gelezen? Lees het hier!

Veel van onze lezeressen reageerden via Facebook nogal heftig op jouw verhaal. Wat deed dit met je?

Nou, daar ben ik heel erg kapot van geweest! Ik ben absoluut niet trots op wat ik heb gedaan, ik vind het tot op de dag van vandaag echt vreselijk voor Gabor. Mijn verhaal vertelde ik niet voor de grap of omdat ik hier trots op ben. Mijn verhaal vertelde ik om het kwijt te kunnen, niet om mensen te inspireren om het ook te doen. Fouten maken is menselijk, ik hoop dat iedereen die zo onaardig over me heeft gedaan dit begrijpt.

Het is nu bijna 7 maanden na ons vorige interview. Destijds was je bijna 2 maanden zwanger. Klopt het dat je bijna uitgerekend bent?

Ja! Ik ben over een week uitgerekend en kan niet wachten tot het babytje er is. De zwangerschap was (en is) ontzettend heftig, dus wat mij betreft komt het liever vandaag dan morgen.

En weet je al welke man aan het bed zal staan?

Ja, dat weet ik. Gabor zal mijn hand vasthouden tijdens de bevalling.

Dat zal voor veel vrouwen wel als een verassing komen! Weet Gabor  wel dat hij de vader niet is?

Na het interview met jullie en het lezen van alle reacties ben ik flink gaan nadenken. Ik voelde me ontzettend schuldig en kon het geheim niet langer voor me houden. Ongeveer een maand na het verschijnen van het artikel heb ik contact opgenomen met Odi om hem te vertellen dat ik zwanger van hem was en Gabor alles wilde opbiechten. Hij werd natuurlijk boos en wilde dat ik het niet vertelde. Ik heb het uiteindelijk die zelfde dag nog aan Gabor verteld. Dit geheim kon ik niet langer bij me dragen.

En hoe reageerde hij?

Verrassend rustig. Hij vertelde dat hij al een paar weken het vermoeden had dat ik zwanger was. Ik was vaak misselijk, snel moe en ook erg chagrijnig. Dat het kind van Odi is kwam voor hem als een enorme shock. Wat logisch is. Gabor heeft toen een week in een vakantiehuisje gelogeerd om na te denken over de situatie en heeft hier besloten toch met mij verder te willen. Wel zijn we samen in therapie gegaan, wat absoluut niet makkelijk was! Nu volgen we nog steeds de therapie (zowel individueel als gezamenlijk) en merken dat het steeds beter gaat.

Welke rol heeft Odi momenteel in jullie leven?

Odi is nog steeds erg boos op mij omdat hij vindt dat ik de band met zijn broer voor altijd heb verwoest. Dat is zo, maar hij was er zelf ook bij. Ik spreek Odi ongeveer één keer per week, maar dan gaat het alleen over de baby. Hij wil graag een vader voor het kindje zijn en ik vind dat heel begrijpelijk. Ook Gabor snapt dat zijn broer zijn kind wil zien, maar zij spreken elkaar niet meer. Wie weet als het kindje geboren is?

Weet jullie dochter Holly dat haar nieuwe broertje of zusje niet dezelfde vader heeft?

Nee, dat weet ze nog niet. We willen het haar deze zomer rustig vertellen, maar nu wachten we nog even totdat de baby geboren is. Onze therapeute zal ons hierin begeleiden want we willen hier als gezin op de best mogelijke manier mee omgaan.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook