fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Hoe gaat het nu met Guusje?

Vorige zomer kregen we er op Damespraatjes een nieuwe rubriek bij: Waargebeurd. In Waargebeurd vertellen lezeressen van Damespraatjes hun heftige, waargebeurde verhalen. Het starten en schrijven van deze rubriek is niet niks, zo is in de afgelopen maanden wel gebleken. Sommige interviews bleken zelfs zo heftig dat er uiteindelijk besloten is de verhalen (nu nog) niet te publiceren. 

Een groot deel van de verhalen heeft de website inmiddels wel bereikt. Zo ook het verhaal van Guusje, die ons vertelde over haar ex-man Emir. Emir werd verliefd op een prostituee en heeft uiteindelijk zelfs besloten Guusje en hun dochter Pleun te verlaten. Wij hebben vorige week met Guusje gebeld en vroegen haar hoe het nu met haar gaat.

Heb jij het verhaal van Guusje nog niet gelezen? Lees het dan hier!

Jouw verhaal was het aller eerste in onze nieuwe reeks Waargebeurd. Wat heeft jou doen besluiten om mee te doen?

Ik wilde mijn verhaal graag een keer vertellen. Als een stukje verwerking. Mijn beste vriendin wist dit en is toen op zoek gegaan naar een website of blog die hier over wilde schrijven. Via de mail kwam ze in contact met Mara (redacteur van Damespraatjes) en zij heeft mij toen gevraagd of ik mijn verhaal anoniem wilde delen. Eerst twijfelde ik nog wel een beetje, maar uiteindelijk heb ik gewoon de knoop doorgehakt. Ik ben blij dat het anoniem is, niemand die mij niet kent weet dat het over mij gaat.

Dus niemand heeft jouw verhaal herkend?

De mensen die heel dicht bij mij staan natuurlijk wel, maar die wisten al dat ik dit ging doen. Emir heeft via via ook gehoord dat er een artikel over hem is geschreven en was niet blij. Hij stuurde me zelfs een hele boze mail. Ach, zijn echte naam staat niet in het stuk dus hij moet niet zeuren. Vooral niet als je ziet wat hij heeft gedaan. Ik kan me wel voorstellen dat het voor hem moeilijk is om te lezen hoe ik het allemaal heb ervaren.

Je zei dat je het delen van dit verhaal vooral wilde doen ter verwerking. Merk je dat het helpt?

Ja! Echt ontzettend. Al is het alleen maar om dit verhaal eens te delen met iemand (Mara) die je niet kent. En het is fijn om de reacties van vrouwen te lezen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Ook al ken je ze niet, je voelt je iets minder alleen.

Verder voel ik me de laatste tijd steeds beter! Pleun en ik hebben sinds kort een leuk huis samen. We redden ons prima. Omdat Pleun nu volle schooldagen maakt kan ik ruim 32 uur per week werken. Mijn beste vriendin Feline is een soort van mijn nieuwe ‘partner’. Ze steunt me door dik en dun en staat altijd voor me klaar.

Weet je hoe het nu met Emir en Helena gaat?

Emir en Helena zijn sinds twee maanden uit elkaar. Ik moet wel zeggen: Helena viel me 100 procent mee. Omdat Pleun om het weekend bij haar vader sliep was het natuurlijk belangrijk dat ik Helena een beetje leerde kennen. Toen ik over de grootste woede heen was zijn we samen een keer koffie gaan drinken. We hebben het niet over Emir, de scheiding of de affaire gehad, maar vooral over Pleun. Ik vond het fijn dat ze grote interesse in mijn meisje toonde en liet zien dat ze Pleun goed verzorgde.

Emir is nu weer alleen. Waarom het niet meer werkte weet ik niet en het boeit me ook niet. Ik hoop dat hij gelukkig is, dat is voor Pleun (en dus voor mij) heel belangrijk.

Heb jij al een nieuw iemand ontmoet?

Ik ben op twee dates geweest, maar een relatie zat er met beide mannen niet in. En ik moet zeggen dat ik wel heel blij ben met hoe het nu loopt. Ken je dat liedje ‘I don’t need a man’ van The Pussycat Dolls? Feline en ik zingen het vaak hard mee in de auto. Het helpt me er elke keer aan herinneren dat ik het heel goed zelf kan. En mocht ik een man ontmoeten die  mijn leven nog leuker maakt, dan is hij natuurlijk welkom!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook