fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarde van je huis verhogen: houd hier rekening mee bij een verbouwing

Waarde van je huis verhogen

Ben jij ’team 30 jaar in hetzelfde huis’ of ’team lekker vaak verkassen’? Ik ben zeker team twee, haha! Wij zijn de afgelopen jaren heel vaak verhuisd en op de een of andere manier vind ik dat helemaal niet zo vervelend. Wel vermoed ik dat we in ons huidige huis wat langer blijven zitten. Maar bij ons weet je het maar nooit ;). Wat ik wel belangrijk vind, is om bij een verbouwing rekening te houden met een mogelijke verhuizing. Ik zal niet snel keuzes maken die geen extra toegevoegde waarde vormen, maar wel bijvoorbeeld investeren in kunststof kozijnen. Waarde van je huis verhogen: houd hier rekening mee bij een verbouwing. Lees mee!

Extra vierkante meters

De meest effectieve manier van de waarde van je huis verhogen, is het toevoegen van extra vierkante meters. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de huidige vraagprijs per vierkante meter in jouw wijk/woonplaats. Dit kun je gebruiken bij het berekenen van de maximale investering die je kunt doen. Bijvoorbeeld: de prijs per m2 ligt op 5.000 euro. Door 12 m2 uit te bouwen, kun je de waarde van je huis met zo’n 60.000 euro verhogen. Hoeveel de waarde precies toeneemt is mede afhankelijk van de mate van afwerking, de functionaliteit en uitstraling van de uitbouw. Een uitbouw voor een grote leefkeuken is van meer toegevoegde waarde dan een uitbouw voor een rommelschuur.

Verduurzamen: nieuwe kozijnen

Helemaal hip én goed voor planeet en portemonnee: verduurzamen. Denk hierbij aan het isoleren van je huis, de kozijnen vervangen en het plaatsen van zonnepanelen. Het zijn investeringen die niet altijd evenveel invloed hebben op de uitstraling van het huis, maar die wél heel slim zijn. Wist je bijvoorbeeld dat goede kunststof kozijnen zeer onderhoudsarm zijn? Je slaat zo meerdere vliegen in één klap. Je gaat besparen op je energierekening, de jaarlijkse onderhoudskosten gaan omlaag, de kozijnen zien er weer strak uit en dat alles doet dus veel voor de woningwaarde. Lekker toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ALKU (@alku_kozijnen)

Extra badkamer

We willen allemaal steeds meer luxe en privacy. Zeker in gezinshuizen wordt regelmatig gekozen voor het toevoegen van een tweede badkamer. Om ervoor te zorgen dat het goed is voor de waarde van het huis, is het belangrijk dat het niet ten koste gaat van een slaapkamer of werkkamer. Laat de extra badkamer goed intekenen, zodat hij niet groter of kleiner is dan nodig. Wist je dat je op 4 m2 al een goede tweede badkamer kunt realiseren?

Neutrale en tijdloze keuzes

Een mintgroene keuken of roze badkamer is helemaal hip! We snappen heus wel dat zo’n Pinterest-proof huis heel aantrekkelijk is. Maar is het goed voor de waarde van je huis? Dat niet persé… Trendgevoelige keuzes zijn leuk voor je eigen woonplezier, maar kunnen veel mogelijke kopers toch een beetje afschrikken. Als je verbouwt met het idee om de waarde van je huis te verhogen, kun je beter voor wat neutralere en tijdloze keuzes gaan. Zo weet je zeker dat veel mensen zichzelf in jouw huis kunnen zien wonen.

Wil jij de waarde van je huis verhogen?

Wil jij ook de waarde van je huis verhogen? Wat is daar de reden van? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Bovenste afbeelding: Spacejoy via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Uitermate interessant artikel weer!

Reageer ook