fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waar of niet waar: Mannen die regelmatig schoonmaken leven langer

Mijn vriend heeft vele talenten. Hij is een goede tandarts, doet veel klusjes in en om het huis, is de aller beste vader die onze kinderen zich kunnen wensen én hij is een hele fijne partner. Waar hij minder in uitblinkt is schoonmaken… En toch doet hij het zo nu en dan! Meestal vraag ik hem er snel mee op te houden, zodat ik het kan afmaken. Ieder zijn talent!

Op Nu.nl las ik een opmerkelijke stelling: mannen die regelmatig schoonmaken leven langer. Nu.nl was benieuwd of deze stelling waar was en hoe het precies zat. Ze gingen op onderzoek uit en kwamen tot een bijzondere conclusie. Heren, lezen jullie even mee?

Waar komt deze bewering vandaan?

“De bron van het bericht is een internationaal onderzoek dat vorig jaar werd gepubliceerd. In dit onderzoek onder ruim 130.000 mannen en vrouwen uit 17 landen werd bekeken wat het effect is van bewegen op het algehele risico op vroegtijdig overlijden en het risico op hart- en vaatziekten. Er werd onder meer gekeken naar de gezondheid van mensen die minstens het aantal minuten bewegen dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanraadt: 150 minuten matig intensief” lezen we op de nieuwswebsite. “De onderzoekers vonden dat mensen die de WHO-richtlijn haalden een 28 procent kleinere kans hadden om tijdens het onderzoek te overlijden dan mensen die minder bewogen dan de richtlijn. Het is niet onderzocht of het uitmaakt of je schoonmaakt of een andere activiteit doet en of je een man of vrouw bent” gaat het stuk verder.

Conclusie

Indien mannen tijdens het schoonmaken dus flink in beweging zijn, leven ze hierdoor gemiddeld genomen langer. Maar het gaat uiteindelijk meer om het bewegen op zich dan de activiteit schoonmaken. Het klopt dus dat flink poetsen gezond is, maar een rondje hardlopen of avondje tennissen heeft hetzelfde effect. Maar ach, dat hoef je er niet bij te vertellen toch? 😉

Meer weten? Lees het gehele artikel op Nu.nl. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook