fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waar moet je op letten als je een loopfietsje voor je kind koopt?

Officieel begint het voorjaar pas op 20 maart 2014. Gevoelsmatig is het lastig om te bepalen wanneer het nieuwe voorjaar van start gaat. Het weer verandert en waar het eerst normaal was om aan het einde van het jaar sneeuw te verwachten, is het tegenwoordig niet verwonderlijk als er eind maart nog sneeuwvlokjes vallen. Van de 13,5 miljoen Nederlanders die een fiets bezitten, betekent de start van het voorjaar een nieuwe kans om de fiets uit de schuur te halen. Dit geldt voor zowel jong als oud. Het aantal fietsen in het straatbeeld neemt toe. Opvallende verschijningen genieten veel populariteit, vooral bij kinderfietsen. Online en bij de reguliere winkels zijn honderden fietsen verkrijgbaar. Jammer genoeg is het niet altijd even makkelijk om direct een geschikte kinderfiets voor je zoon of dochter te bestellen. Waar kan je op letten?

Kinderfiets - meisjes

Veiligheid: de belangrijkste factor
Het aanbod aan kinderfietsjes is enorm! Je raakt makkelijk verleid door de vele kleuren en specificaties maar voor je aan de zoektocht naar een kinderfiets begint, is het belangrijk om de veiligheid in ogenschouw te nemen. Is het mogelijk om de zadelhoogte in te stellen of zit het vast door het lassen? Je kind moet makkelijk met de voeten op de grond komen als het op de zadel zit.

Oudere kinderen fietsen grotere afstanden dan jonge kinderen. Als het donker wordt, levert de verlichting een belangrijke bijdrage aan de fiets. Check ook regelmatig of de verlichting nog intact is. Een draadje schiet zo los en is over het algemeen eenvoudig om te repareren. Controleer regelmatig of je kind de fietsverlichting heeft aangezet. Dat wordt wel eens vergeten!

Kinderfiets - jongens

De meeste kinderfietsen zijn voorzien van een terugtraprem. Moderne kinderfietsen hebben zo nu en dan handremmen. Zorg ervoor dat de handrem niet te sterk is afgesteld om ongelukken te voorkomen. Is een handrem te sterk afgesteld? Ga dan langs een fietsenmaker. Met doorzettingsvermogen + internet is het ook mogelijk om deze klus zelf te klaren.

Prijs/kwaliteit verhouding
Op het internet is het eenvoudig om prijzen met elkaar te vergelijken. Houd wel rekening met het feit dat de ene fietsenmaker een betere fietskwaliteit levert dan de andere. Kijk of de fietsenwebwinkel is aangesloten bij een keurmerk en bekijk de verzendmethoden. Een voordeel van online goedkope kinderfietsen bestellen, is dat je de fiets vaak de volgende dag in huis hebt. Kijk wat voor jou het beste werkt: online binnen 24 uur bezorgd of even langs de fietsenhandelaar op de hoek.

Volwassenen leggen op de fiets een grotere afstand af dan kinderen. Laat dit je niet afremmen om met je kids op pad te gaan. In Nederland zijn er genoeg fietsroutes voor kinderen. Bekijk eens de kindvriendelijke fietsroutes van Fietsen.123.nl. Veel fietsplezier toegewenst!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met fietsenopfietsen.nl.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

17 reacties

Nathalie Hellmig -

Whaaaaaaaaaa super gaaf voor mijn dochtertje! ik doe mee! duimen maaaaaaar! SPANNEND! Liefs Nathalie x

van Heuven -

Fantastische loopfietsjes

corry de vos -

wowwwwwwww ik ga voor de vlinderfiets
voor mijn lieve nichtje ze is dol op
vlinders en vraagt steeds waar zijn de vlinders nou

dus gooi mij maar in de hoge hoed
en sim sala bim
ik hoop dat ik die vlinderfiets voor die schatttebout win………………

Elisabeth vermaire -

Wat een superleuke actie weer!! Ik doe graag mee voor mijn bewegelijk boefje van bijna drie❤️ Die zie ik hier wel op weg rijden

Tanja Kuijer -

Echt een super leuke actie, ik doe ontzettend graag mee voor mijn kleine mannetje die het echt verdiend. Heel hard duimen maar.

Linda Renkema-Franchi -

Super leuk voor onze kleine Julian!

mirella -

Heel erg leuk voor mijn zoontje de stoere voetbal loopfiets!

Ine -

Ooooooooooo wat zou ik graag mijn kleinzoon Flynn zien glunderen met die prachtige stoere voetbal loopfiets 🙂

marlies -

voor jarige kleinzoon tije de voetbalfiets, mooi kado van oma lies

Angela -

Superleuk, deze actie!
Dit zou een supercadeau zijn voor mijn lieve, kleine man!
Hij verdient het!

Claudia -

Wat een prachtige loopfiets voor een meisje! Hier zou mijn dochtertje heel blij mee zijn als we deze mooie loopfiets winnen!!

lies klerks -

Heerlijke moe makers voor de twins 😀 zou echt super zijn

Miriam de Fever -

De stoere voetbalfiets die wil ik als oma wel voor onze kleine Pietje Bell 🙂

joke -

Super actie stoere fiets schitterend voor ons kleinste kleinzoon JOB.

anneke van dijk de louw -

Super stoere fiets, leuke actie. Ik ga duimen voor mijn zoontje…

Queenie Schut -

Ik zie straks onze kleine stoere man al op zijn loopfiets rond racen….. Laat het voorjaar maar komen!

Evelijn -

Altijd leuk om kans te maken op zo’n mooie prijs voor mijn meisjes 🙂

Reageer ook