fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waar moet een camping voor het hele gezin aan voldoen?

Vakantie moet voor het hele gezin leuk zijn en vaak is het zo dat als de kinderen het er fijn hebben, de ouders ook tot rust komen. Waar ligt dat aan? En waar moet een camping voor het hele gezin aan voldoen? Wij zochten het uit.

Ik piepte er even tussenuit en reed in de zinderende zomerwarmte een Frans bergpaadje op, op zoek naar het winkeltje met de heerlijkste zepen. We hadden een van de vele campings in Frankrijk uitgekozen om onze vouwwagen voor drie weken neer te zetten. De kinderen hadden gelijk al vriendjes gemaakt en zwommen zo vaak mogelijk. De Man kwam eindelijk toe aan zijn stapel nog te lezen boeken en ik fladderde overal tussen door. Ik maakte mooie fietstochtjes en deed met plezier de boodschappen in zo’n enorme supermarkt want dat vind ik heerlijk. Maar die dag ging ik naar het zeepwinkeltje dat ik de dag ervoor had gezien. Ik passeerde een kerkje, een dorpspleintje en ja, daar was de soapstore. Ik zocht een paar lekkere blokken zeep uit, dronk een drankje op een terras en reed weer terug naar de camping. Volmaakt gelukkig.

Camping L’Océano d’Or

Campings in Frankrijk

Ik heb niet zoveel nodig om een heerlijke vakantie te hebben. Toegegeven: ik heb een voorkeur voor Zuid-Frankrijk. Ik houd van de geur van lavendel, de warmte, de Franse kust en ben dol op de wijn en kruidige worstjes. De Man heeft weer andere wensen, hij vindt het belangrijk dat er een goed restaurant in de buurt is en de kinderen krijg ik intens gelukkig als er een heerlijk zwembad op de camping is. Soms is het dus even puzzelen en zoeken naar de optimale camping. Een vriendin vertelde me dat de campings van Vacansoleil voor het hele gezin leuk zijn en aan de behoeften voldoen. Wat zijn die behoeften? En waar moet een camping voor het hele gezin aan voldoen?

Lekker kunnen zwemmen

Kinderen vinden het vooral fijn als er een mogelijkheid is om te zwemmen. Het is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen wat voldoet. Heb je tieners? Dan is een groot buitenzwembad (met grote glijbanen als het even kan) ideaal. Maar ook een meertje, de zee of een beekje kan al zorgen voor veel pret. Een peuterbadje is natuurlijk fijn als je kleintjes meeneemt en ideaal is een groot bad waar je baantjes kan trekken.

Uiteten op de camping

Natuurlijk heb je geen zin om alle dagen te koken en dus is het fijn als er een goed restaurant is op de camping. Waar je lekker kunt zitten en de kaart geschikt is voor het hele gezin. En als je van een wijntje houdt, hoef je het niet bij twee te houden want je kunt lopend weer naar je tent of caravan. Niemand hoeft de Bob te zijn.

Leuke dorpjes in de buurt

Ik ben dol op stadjes en dorpjes. Verdwalen in kleine pittoreske dorpjes, een cappuccino in de schaduw op een terras drinken, struinen over een marktje. De geuren van de kruiden, groenten en fruit opsnuiven, zomerse jurkjes kopen en lekker mensen kijken. Ik houd ervan en vind het belangrijk het in de buurt van de camping te hebben.

Camping Prairies de la Mer

Ja, gaan jullie lekker met ons mee?

Een animatieteam op de camping is ook altijd fijn. Kinderen worden bijvoorbeeld ’s ochtends opgehaald en worden lekker geëntertaind terwijl jij even kan ontspannen en iets voor jezelf kan doen. Kan je mooi even luieren in de zon met een goed boek of een wandeling in de omgeving maken.

Vakantievoorpret begint online

Als je zomervakantieplannen aan het maken bent, neem dan eens een kijkje op de site van Vacansoleil. Op deze overzichtelijke site zijn campings te vinden in bijna twintig Europese landen. Ben je benieuwd naar campings in Frankrijk aan de kust, of wil je liever in een stacaravan midden in de natuur verblijven? Het is er te vinden. Kijk er samen op je met gezin en wedden dat je een camping gaat vinden die iedereen leuk vindt? Want je weet: als de camping is geboekt, kan het feest echt beginnen! De vakantievoorpret is minstens zo leuk als de vakantie zelf. Bonnes vacances!

Afbeelding boven artikel: Camping Domaine de Chalain

Reageer ook