fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waar let je op bij het samenstellen van het perfecte kookeiland?

In ons fijne huis in Bussum hebben wij een geweldig kookeiland. Het is groot, mooi en onwijs goed ingedeeld. Dankzij het kookeiland ben ik nog meer van koken gaan houden en sta ik nog meer in de keuken dan eerst. Niet alleen ik ben altijd in de keuken te vinden, ook de kinderen zitten er graag. En komen er vrienden op bezoek? Dan moet ik het niet in mijn hoofd halen ze in de woonkamer neer te zetten. Iedereen druppelt langzaam maar zeker weer de keuken in. Een kookeiland is onwijs gezellig en praktisch en ik begrijp als geen ander waar de hype vandaan komt. Als ervaringsdeskundige kan ik je inmiddels ook best vertellen waar je nou op moet letten bij het samenstellen van het perfecte kookeiland. Lees meer!

Design

Bij een keuken kopen is het in eerste instantie belangrijk om te weten wat jullie mooi vinden. Maak een moodboard of Pinterest-board waarop je zo veel mogelijk voorbeelden verzamelt van hetgeen waar jullie blij van worden. Willen jullie een moderne keuken met zwarte kastjes en wit natuursteen of juist een landelijke keuken met eikenhouten frontjes en zandkleurig marmer? Probeer eerst zo goed mogelijk in kaart te brengen voor welke stijl jullie gaan, alvorens je de keuken daadwerkelijk gaat samenstellen.

Formaat

Een kookeiland heeft best wat ruimte nodig. De reden hiervan is omdat je er goed omheen moet kunnen lopen en je alle lades en deuren ook in z’n geheel moet kunnen openen. Hierom wordt een minimale ruimte van 1 meter tussen het eiland en muren/andere meubels geadviseerd. Meet de ruimte dus goed op (of laat dit doen) om problemen met plaatsing en gebruik te voorkomen.

Inbouwapparatuur

Welke inbouwapparatuur is belangrijk voor jullie? Willen jullie één of twee ovens? Is er behoefte aan een magnetron? En droom je stiekem altijd al van twee vaatwassers, een stoomoven, wijnklimaatkast, kokendwaterkraan of bordenwarmer? Schrijf het op en laat het intekenen bij het samenstellen van jullie kookeiland! Er is tegenwoordig meer mogelijk dan je denkt.

Stopcontacten

Denk bij het samenstellen van je kookeiland ook goed na over het inbouwen van stopcontacten. Er zijn veel momenten waarop een stopcontact in het kookeiland goed van pas komt. Denk aan het gebruik van keukenmachines, maar ook als je graag aan het keukeneiland zit te werken of te borrelen. Breng daarom goed in kaart wat je aan het eiland wil doen en tel eens hoeveel stopcontacten je nodig hebt en waar je deze wilt hebben.

Praat je met ons mee?

Gaat jouw kookeiland-droom dan eindelijk werkelijkheid worden? Zo onwijs leuk! We zijn heel benieuwd welke keuzes jij gaat maken. Laat je ons weten hoe jij je keuken hebt samengesteld? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel gezellig 🙂

Afbeelding: Unsplash

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook