fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is volgens de Consumentenbond de beste WA Autoverzekering?

WA Autoverzekering

Mijn man kan er regelmatig om lachen als ik voordat ik tot een aankoop overga, eerst de Consumentenbond wil raadplegen. Sinds ongeveer een jaar ben ik hier lid van, ontvang de Consumentengids en kijk geregeld naar de vergelijkende onderzoeken die op hun website zijn terug te vinden. Van nieuwe mobiele telefoon tot de beste WA Autoverzekering en van nieuwe droger tot camera’s voor om het huis; ik koop niks zonder te weten waar ik mijn geld het beste besteed. 

Andere manier van beslissen

Het aankoopproces van mijn man verloopt totaal anders. Hij koopt vaak vrij impulsief spullen die er vooral ‘vet’ uitzien. Heeft het ingebouwde LED-lampjes? Dan zal mijn man het kopen. Heeft het veel nieuwe technische snufjes? Ook dan wordt het zeker besteld. De vragen ‘is het praktisch’ en ‘werkt het goed’ zijn van ondergeschikt belang. Op deze manier is hij vaak in het begin heel erg blij met een product, maar komt hij er vaak later achter dat hij toch liever iets functioneels had gewild. “Maar de LED-lampjes zijn wel heel vet!”, hoorde ik hem laatst tegen een klantenservice medewerker zeggen tijdens het melden van een defect. Ik kan er wel om lachen!

WA Autoverzekering

Verschillende autoverzekeringen

Gelukkig is mijn man het met mij eens dat het in sommige gevallen slim is om niet alleen naar vette lampjes en exotische snufjes te kijken. Dit is bijvoorbeeld het geval tijdens het uitzoeken van een WA Autoverzekering. Het is dan vooral heel erg belangrijk dat je weet dat het goed zit, zo ga je met een gerust hart de weg op. Een WA Autoverzekering is de meest basic verzekering, waarbij in de regel alleen schade aan anderen en hulp bij schade worden vergoed. Dit is interessant voor auto’s die ouder zijn dan 12 jaar en waarbij de waarde vaak al aanzienlijk verlaagd is. Is jouw auto tussen de 6 en 12 jaar oud, dan kan een Beperkt Casco verzekering aantrekkelijker zijn. In het geval van een auto die jonger dan 6 jaar is, kiezen autobezitters meestal voor een All Risk verzekering.

Lees ook: Op deze manier blijven je bananen langer goed 

Beste WA Autoverzekering

Terug naar de WA verzekering! Ook hierbij vind ik het oordeel van de Consumentenbond doorslaggevend bij het kiezen van een verzekering. Volgens deze instantie is de WA verzekering van Allianz Direct de beste. “Zowel de WA-autoverzekering van Allianz Direct als Hema zijn voor de WA-dekking Beste uit de Test. Beide polissen zijn flexibel opzegbaar en scoren relatief goed op hulpverlening in het buitenland. Vooral Allianz Direct biedt een goede regeling voor een tweede gezinsauto”, schrijft de Consumentenbond in haar testoordeel. De verzekering van Allianz Direct scoort maar liefst een 8,4.

Praat mee

In het geval van verzekeringen kan ik kiezen best lastig vinden. De testen van de Consumentenbond helpen mij dan écht in het nemen van de juiste beslissing. Hoe neem jij dit soort beslissingen meestal? En hebben jij en jouw partner ook een totaal andere aanpak in het maken van dit soort keuzes? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook