fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrouwen lenen vaak voor auto en doen dat meestal te duur

Vast herkenbaar: je ziet die leuke auto en je wordt meteen hebberig. Waar wij van watertanden? Uit een onderzoek van VWE blijkt dat de Mini Fiat 500 populair is. Manlief, de buurman of (schoon)zoon mee na de garage, wat afdingen van de extra’s en afrekenen maar. Vaak gebruiken we daarvoor geleend geld, zo blijkt uit onderzoek. Niets mis mee, maar we betalen meestal wel veel te veel voor zo’n lening.

h

Zeg eens eerlijk: kun jij een bedrag met vier nullen zonder problemen pinnen? Niet voor niets sluiten we vaak een lening af voor de aanschaf van een auto. Wij lenen zelfs vaker voor een auto dan mannen, zo hebben enkele knappe koppen onlangs onderzocht. Ondanks dat er op geld en zeker op leningen een taboe rust, is het helemaal niet raar. Een kwart van alle Nederlanders heeft namelijk een lening.

Keuze genoeg

Wat leningen betreft heb je vaak keuze genoeg. Je kent wel die 50/50-varianten: betaal nu de helft en over drie jaar de rest! Vaak niet iets waar je je meteen blind op stort, en dat is maar goed ook. De kleine lettertjes van die constructies vallen vaak misselijkmakend duur uit.

Een andere optie is een lening bij de garage zelf, vaak tegen een rentepercentage van negen procent. Ook niet iets waar je direct voor warmloopt, tenzij je echt graag heel veel meer voor die auto wilt neerleggen. Dat vinden trouwens ook de onderzoekers van het onafhankelijke Geldreview.nl. Bij de traditionele banken is het meestal geen haar beter: ook zij rekenen vaak forse rentepercentages, als je al een lening krijgt. Dan nog roodstaan: een laagdrempelige manier, maar ook dat is erg duur!

Gelukkig zijn er steeds meer betaalbare alternatieven zoals Freo. Deze instanties bieden niet alleen aantrekkelijke rentes, maar ook korte looptijden zodat je er niet jaren aan vastzit. De selectie is vaak wel streng, maar dat is alleen maar fijn. Een lening is natuurlijk altijd een tijdelijke oplossing en geen gratis geld. Die nieuwe auto mag er natuurlijk best komen, maar loop er niet op leeg!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook