fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrouwen drinken steeds meer bier: 5 redenen waarom dat terecht is!

“Eén zoete witte wijn alstublieft” horen mijn vriend en ik het meisje achter ons bestellen. “Nou, doe mij maar gewoon lekker een ijskoud biertje!” vertel ik de ober wanneer hij daarna aan onze tafel staat. Hij moet een beetje lachen. “Wist je dat steeds meer vrouwen dat wijntje laten staan en ook voor een biertje gaan?” vraagt hij me. En inderdaad, sinds ik een jaar geleden die vraag kreeg is het me opgevallen: vrouwen drinken steeds meer bier. Bierjongen Frederik Kampman legt ons uit waarom!

1. Mannen vinden vrouwen die bier drinken leuk

Uit onderzoeken blijkt dat mannen vrouwen die bier drinken relaxt en gezellig vinden. Het is dus het ideale drankje om het ijs te breken op een eerste date. Des te meer omdat is gebleken dat mannen hun drankkeuze hoofdzakelijk laten afhangen van wat de vrouw neemt. Nadat de date een biertje heeft besteld, durven ze zelf dus ook een biertje te nemen.

2. Bier maakt helemaal niet dik

Het is een fabeltje dat een glas bier evenveel calorieën zou bevatten als een boterham met kaas (160 kcal). Geschonken in een standaard glas bevatten de meeste alcoholische drankjes ongeveer 100 kcal en 10 gram alcohol, dat geldt voor wijn, gedistilleerd en bier. Wel weg blijven bij de aangezoete bieren en kies voor een laag alcoholische bier als je echt op de lijn wilt letten.

3. De keuze is reuze

Op basis van allemaal natuurlijke ingrediënten kunnen brouwers een enorme variëteit aan smaken creëren. Wist je dat er zo’n 40.000 verschillende bieren op de markt zijn? Wit, blond, amber, bruin, zwart en fruit bier en als je echt op zoek bent naar een eigen, maar natuurlijke smaak; met botanische kruiden. Er bestaat echt een type bier voor ieders smaak.

4. Bier combineert ontzettend goed met eten

Wil je in contact komen met je innerlijke sommelier? Bier geeft mogelijkheden die wijn niet altijd heeft. Zo is bier lager in zijn zuur, waardoor bijvoorbeeld pittig eten niet nog heter overkomt. Indiase curries en gember zijn bijvoorbeeld ontzettend lekker met witbier en een kruidige I.P.A. combineert waanzinnig met Indonesisch.

5. Gezond voor lichaam en geest

Volgens het voedingsinstituut kent een glas per dag een positief effect op hart- en vaatziekten, ouderdomssuiker en dementie. Daarnaast bevat bier vitamine B en eiwitten; mocht je onverhoopt een keer een restje overhouden dan kan je altijd je haar ermee wassen voor een glanzende bos. Gaat niet gebeuren, want laten we eerlijk zijn, de gezelligheid van samen een biertje drinken, dat kan toch ook niet anders dan goed voor je zijn?

Bierjongen Frederik Kampman is Chief Botanical Officer en oprichter van Lowlander Beer. Na jaren gewerkt te hebben in en voor andere brouwerijen en distilleerderijen is zijn grote droom in vervulling gegaan: een eigen bier. Bijzonder bieren die zijn liefde voor botanicals en brouwen combineren. Meer info over Frederik en zijn bier op www.lowlander-beer.com

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook