fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrouw verstopt twee jaar lang “kofferbakbaby” voor haar gezin

Hoe kun je twee jaar lang een kind verborgen houden als je al een gezin hebt? De rillingen liepen over mijn rug toen ik een artikeltje las op HLN.be dat het meisje Séréna direct na haar geboorte door haar moeder is verstopt. Zelfs haar man en haar drie andere kinderen wisten van niets. Uiteindelijk werd het kindje door een automonteur in de kofferbak gevonden. “Ze was wit als gips en had rollende ogen” verklaarde hij later. 

Omringd door uitwerpselen

Vandaag begint in Frankrijk het proces tegen de uit Portugal afkomstige moeder van de “kofferbakbaby”, zoals ze in de pers wordt genoemd. Toen het meisje in een mandje in de kofferbak werd gevonden was ze omringd door uitwerpselen. Het klinkt als een regelrechte nachtmerrie!

’s Nachts samen

Zelfs haar echtgenoot zegt dat hij niets van de baby afwist. ’s Nachts als iedereen lag te slapen haalde ze het meisje af en toe uit het mandje. Ze gaf het kind wel te eten en te drinken maar deed dat stiekem. Eigenlijk is het begrip kofferbakbaby niet helemaal juist, want meestal was het kindje in een kamer waar niemand anders kwam, alleen als ze wegging werd ze in de kofferbak gelegd.

Verstrikt in eigen leugens

Het motief voor haar daad vond ik redelijk bizar. “Ik bracht mijn dochtertje ter wereld en knipte de navelstreng door. Ik nam haar even in mijn armen, maar daarna verstopte ik haar. Even later maakte ik mijn kinderen klaar om naar school te brengen. Ik deed alsof er niets gebeurd was. Voor mij was het een kind dat niet geboren had moeten worden. De eerste dag heb ik tegen niemand iets verteld” vertelt ze tegen de Franse TV zender TF1. “De tweede dag ook niet, en de derde ook niet…” En zo ging het voort. “Ik raakte zo verstrikt in mijn eigen netwerk van leugens, en ik kon er met niemand over praten.”

Serene is nu 7 jaar oud en woont in een gastgezin. Ze is zwaar autistisch, mogelijk komt dat doordat alles wat ze heeft meegemaakt.

Lees hier het hele artikel op HLN.be.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook