fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrouw (41) geeft feest en pleegt daarna euthanasie

Stel je voor dat je wordt uitgenodigd op een feestje van een zeer goede vriendin die weet dat ze haar leven gaat beëindigen en ze wil dat je bij haar bent voor haar laatste feestje. Het overkwam een aantal vrienden en familieden van de kunstenaresse Betsy Davis uit San Diego. 

De 41 jarige ALS patiente Betsy maakte gebruik van een nieuwe regel in California die het toestaat dat terminaal zieke patiënten een eind aan hun leven kunnen maken met medische assistentie.

Lees ook: Helma heeft vaginakanker

Betsy stuurde in juli uitnodigingen naar haar vrienden en het feestje vond niet zo lang daarna plaats in een schitterend huis in Ojai en California. Vrienden brachten eten en drinken mee en muziekinstrumenten.

Er was slechts één regel op het feestje. En dat was dat niemand voor haar mocht staan huilen.

Haar zusje Kelly berustte helemaal in de beslissing van haar zus Betsy. Het was niet makkelijk voor haar, maar ze begreep wel waarom Betsy het op deze manier wilde. Tegen de pers vertelde Kelly: “Ik moest wel af en toe de kamer even verlaten, want dan werd het me te veel. Maar mensen begrepen het wel. Ze begrepen allemaal dat Betsy erg aan het lijden was en dat ze een prachtige gebeurtenis wilde meemaken. En dat was het ook.”

Er werd gelachen, gezongen en gegeten. Het was een mooi feest. Uiteindelijk is Betsy overleden aan een dodelijke injectie die ze van de dokter heeft gekregen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Esmeralda -

Ik zou dat niet aankunnen. waarschijnlijk zou ik niet komen opdagen op dat feestje. Rust in vrede, en sterkte aan de familie

Sonja Diane -

Afgelopen mei heb ik ook zo’n soort “feest” gehad. Mijn oom, die al jaren aan kanker leed, nam afscheid omdat hij nu écht niet meer te genezen was. Een week later was hij er niet meer. Hoe gek het ook klinkt, het was een prachtige dag waarop we hebben gelachen en gehuild. Als ik terug denk aan mijn oom, aan zijn manier van afscheid nemen en gáán dan kan ik alleen maar heel trots op hem zijn en verschijnt er meestal een glimlach op mijn gezicht. Al word ik ook wel eens emotioneel.

sandra -

Hoi Sonja,

Wat fijn om te horen dat je dit zo hebt kunnen beleven en dat je op een mooie manier aan je oom kunt terugdenken. Een fijne herinnering om de rest van je leven mee te nemen.

Groetjes,
Sandra

Reageer ook