fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vivienne: "wat je als vrouw echt over auto's moet weten"

De meeste vrouwen rijden graag in hun eigen auto. Ze kiezen vaak voor wat kleinere modellen, waarmee je gemakkelijk kunt parkeren in de stad. Wat veel mensen niet weten is dat grotere auto’s vaak nog een kleinere draaicirkel hebben dan kleine. Een kleine draaicirkel betekent dat keren op de weg bijvoorbeeld in één keer kan. Dus dat je scherpere bochten kunt maken. Dat is ook bij inparkeren handig. Het maakt dat je soms in een grotere auto toch wendbaarder bent dan in een kleiner model.

Mini-cooper-dp

Maar natuurlijk is dat niet de enige reden om een auto te kiezen. Het imago van een auto en de prijs is voor de meeste mensen doorslaggevend bij hun keuze. En dat is net als de kleurkeuze  heel persoonlijk. Houd je bijvoorbeeld meer van oudere auto’s? Dan spreekt waarschijnlijk de karakteristieke vormgeving je aan. In de oudere modellen hielden fabrikanten nog weinig rekening met stroomlijning om de luchtweerstand te minimaliseren. Dat stroomlijnen, leidde ertoe dat nieuwe modellen van verschillende merken steeds meer op elkaar gingen lijken. Dat gaat vaak ten koste van de unieke vormgeving die je in oldtimers nog zo mooi terugziet.

Toch willen veel vrouwen geen oude auto. Ze hebben veel onderhoud nodig en we willen juist dat de auto het gewoon doet. Alleen de echte liefhebber zal kiezen voor een ouder model. Dat kan ook voordeliger zijn. Sinds begin dit jaar zijn auto’s ouder dan 40 jaar vrijgesteld van wegenbelasting. En dan alleen nog de voertuigen die op benzine rijden. Voorheen was dat al vanaf 25 jaar en gold dat ook voor auto’s op diesel en gas. Het onderhoud aan een oudere auto kost vaak meer geld, tenzij je zelf af en toe een onderdeel vervangt. Op www.reservedelenstore.nl vind je advies en onderdelen. Ook moet je oliepijl en bandenspanning in de gaten houden en de koelvloeistof af en toe bijvullen. En als er een band vervangen moet worden? Dames, voor wie niet weet hoe dat moet, lees hier de 10 stappen om je autoband te verwisselen. Het is makkelijker dan je denkt!
Houd jij van auto’s? En in wat voor auto rijd jij het liefst?

Door: Vivienne Westerhoud, haarauto.nl

Foto: Mini

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook