fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrolijkheid in huis halen? Dit zijn de mooiste kamerplanten!

“Wil je een hond? Probeer eerst maar een plant in leven te houden, dan praten we verder” zei mijn moeder ooit. Dat was een slimme zet, want het lukte mij nooit om de plantjes op mijn slaapkamer goed te verzorgen. Te veel water, te weinig water, te veel zon, te weinig zon… Ik deed altijd wel iets waardoor ze na een paar maanden de groenbak in konden. Tja, het moge duidelijk zijn; ik heb geen groene vingers.

Mijn favoriete plant

Dat ik geen groene vingers heb, betekent niet dat ik niet van groen en leven in huis houd. Zo hebben wij altijd een grote bos bloemen op het aanrecht en hebben we zowel in de huiskamer als slaapkamer een prachtige Strelitzia XXL (paradijsvogelplant). Strelitzia’s zijn eigenlijk helemaal geen kamerplanten voor plant-killers (zoals ik). Maar doordat mijn XXL versie is geplaatst in een semi-hydrocultuur, is hij wél heel makkelijk te verzorgen. De grond bevat dan naast aarde ook kleikorrels die water opnemen. Hierdoor is de plant van een continu waterniveau voorzien en kan je hem  één keer meerdere liters water geven. Daarna hoeft het weer een tijdje niet en heb je er geen omkijken naar. Echt iets voor mij dus 😉

Strelitzia XXL

Strelitzia XXL

Mooie kamerplanten

Niet alleen de de mega grote Strelitzia vind ik een prachtige plant. Ook Musa, Ficus, Maranta en Aloë Vera vind ik hele mooie planten.

Ben je op zoek naar mooie kamerplanten? Kijk dan zeker even in de webshop van de Green Lifestyle Store. Hier hebben ze een prachtige selectie van prachtige kamerplanten; in alle soorten, maten en stijlen. Ik weet zeker dat er iets tussenzit waar jouw huis (en jij) blij van gaat worden. Alle fraaie planten die je in dit artikel ziet, zijn daar te koop. Ook fijn: bij elke plant zie je exact hoe je hem het beste kunt verzorgen. Zo zie je voordat je er een aanschaft, hoeveel tijd je er aan kwijt bent en op wat voor plekje in huis hij het fijnste staat.

Bij de Green Lifestyle Store kan je bij de populairste planten kiezen uit heel veel verschillende potten. Zo kan je de pot van jouw plant goed afstemmen op je interieur. Wel zo mooi!

Musa (Bananenplant)

Musa (Bananenplant)

Gelukkig door planten

Ik merk echt dat planten mij gelukkig maken! Omdat ze vroeger met bosjes omvielen werd ik er vooral onzeker van, maar nu ik planten heb die bij mijn lifestyle passen, is dat niet meer het geval. Ik geniet van hun schoonheid en het stukje natuur in huis. Daarnaast is het ook fijn dat planten een positieve invloed op de luchtkwaliteit in huis. Zeker in de slaapkamer!

Wat vind jij?

Heb jij momenteel al één of meer mooie kamerplanten staan? En hoe gaat het met de verzorging ervan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook