fb
Damespraatjes Damespraatjes

Miranda betrapte een vriendin op overspel en weet niet wat ze moet doen!

Ze loopt nou al twee weken rond met een geheim en weet niet wat ze er mee aan moet. Normaal zou Miranda haar man Peter in vertrouwen nemen, maar ze twijfelt of dat nu verstandig is. “Ik heb een vriend en vriendin van ons, beiden getrouwd, zien tongen in de keuken. En het laat me niet los. Ik vind het zo oneerlijk naar hun partners toe. Maar als ik het zeg leg ik misschien een bom onder twee huwelijken.”

Ze heeft er buikpijn van en slaapt slecht. Miranda (38) is getrouwd met Peter en Peter heeft nog steeds veel contact met de jongens van zijn volleybalteam. “Dat is zo’n hechte vriendenclub, al heel lang en het leuke is dat de vrouwen van de mannen het ook goed met elkaar kunnen vinden. De mannen gaan een keer in het jaar een weekend mountainbiken in Limburg en als er eentje jarig is, dan schuiven we allemaal aan. Ik vind het echt een verrijking en heb altijd veel pret als we met de ‘volley-posse’ afspreken.”

Leuke vrouw

Soms gaan de vrouwen van de mannen een avondje op stap en Miranda heeft wat meer contact met Minouska. “Minous is de vrouw van Walter en wij hebben dezelfde humor. Ook lezen we allebei veel en over boeken kunnen we uren praten. Ik beschouw haar wel een beetje als vriendin. Niet dat we nou onze diepste geheimen delen, maar dat hoeft ook helemaal niet. Het is gewoon een leuke vrouw met wie ik een fijne klik heb.”

Hecht team

Minouska trouwde drie jaar terug met Walter en kregen met veel pijn en moeite een kindje. Het huwelijk van die twee werd zwaar op de proef gesteld, maar redde het uiteindelijk. “Ik was daar zo blij om, het was vreselijk om te zien hoe Minous en Walter worstelden. Ze wilden zo graag een kindje maar steeds weer kreeg Minous een miskraam. Toen ze de hoop hadden opgegeven, bleek ze opeens zwanger. Dolblij waren ze toen hun zoontje gezond ter wereld kwam. De ‘volley-posse’ leefde enorm met het echtpaar mee en verzorgden een fantastisch kraamfeest. “Om maar aan te geven hoe hecht we zijn.”

Iedereen happy

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Miranda buikpijn heeft van wat ze heeft gezien. “Een paar weken terug hadden we een barbecue bij Eric en Irene. Het was een prachtige dag en iedereen was er. De mannen waren druk met het vlees, de vrouwen dronken witte wijn en de kinderen jumpten in het zwembad. Het was zo’n middag uit een boek; iedereen was happy en alles was oke. Totdat ik een gesprek tussen Minouska en Eric opving. Ik kon uit hun verhaal opmaken dat zij elkaar veel vaker zien dan de keren dat we met de volley-posse afspreken. Ook begreep ik uit wat zij zeiden dat ze zonder hun partners afspraken. Nou is dat natuurlijk helemaal niet mijn zaak, maar een beetje opmerkelijk vond ik dat wel.”

Tongend op het aanrecht

Miranda voelde dat het niet helemaal klopte maar schonk er verder geen aandacht meer aan. Het was super gezellig en iedereen raakte al een beetje aangeschoten. Opeens zag Miranda Minouska en Eric naar de keuken glippen. “Ik weet niet waarom, maar ik liep er stilletjes achteraan. En misschien heb ik daar wel spijt van, want ik schrok me rot. In de keuken stonden ze te tongen. Minouska zat op het aanrecht en Eric stond tussen haar benen, had haar gezicht vast en ze zoenden. Het was zo’n verwarrend beeld. Snel ben ik weer teruggegaan naar de tuin en ik heb niet laten merken dat ik ze heb gezien.”

Wat moet ik nou?

Als Miranda en Peter weer naar huis gaan, vraagt Peter waarom ze zo stil is. Of het wel goed met haar gaat. Miranda zwijgt over wat ze heeft gezien terwijl ze eigenlijk niets liever wil dan het te delen met haar man. Ze heeft er buikpijn van en het voorval kost haar haar nachtrust. “Wat moet ik doen? Ik ben zo bang dat als ik het aan iemand vertel, ik de huwelijken van Minouska en Eric kapot maak. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Maar ik vind dat Walter en Irene, de partners van die twee, recht hebben om het te weten. Is het mijn taak om het te vertellen? Ik weet het niet. Misschien moet ik het toch maar met Peter bespreken hoewel ik dat griezelig vind. Hij is altijd heel oprecht en gaat het open gooien. En dan heb je de poppen aan het dansen.”

Dit is een lastige situatie. Wat raad jij Miranda aan? Is het verstandig om te vertellen wat ze heeft gezien? Twee tongende vrienden die niet elkaars partner zijn? Of vind je dat ze zich er niet mee moet bemoeien en dat zoiets altijd kan gebeuren op een mooie lentedag tijdens een barbecue waar de witte wijn rijkelijk vloeit? Praat mee in de comments onder dit artikel.  

Bescherm jij je kind tegen dit verschrikkelijke virus?

HPV minder kans

HPV. Het is een zeer besmettelijk virus dat kan leiden tot HPV-gerelateerde kankers en genitale wratten. Daarom krijg je als ouder in het jaar dat jouw kind 10 wordt een brief van het RIVM. Een oproep voor zowel jongens als meisjes om hun HPV-vaccinatie te halen. Maar hoe besmettelijk is het virus eigenlijk? Hoe wordt het overgedragen op kinderen en wat zijn de symptomen? Verder lezen

2 reacties

OMK -

waarom niet beginnen met praten met één of beide van de mensen in kwestie? die weten het toch al. Verlies je weinig aan.
Sowieso, als je gaat staan tongen op een feestje dan ben je ook niet bepaald subtiel bezig. Dan zoeken ze óf de spanning van betrapt worden op, óf ze zijn zo wild van elkaar dat er toch geen houden meer aan is.

Reageer ook