fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik zie ontzettend op tegen al het kerstgedoe. Kan ik alles gewoon afzeggen?

“Elk jaar vieren we met de hele familie kerst bij ons thuis. Ik zit al lang niet lekker in mijn vel en zie het totaal niet zitten om al dat organisatorische gedoe op me te nemen. Kan ik het gewoon afzeggen of is dat aso?”

Bedankt voor je vraag! Ik denk dat er meer vrouwen zijn die hier een beetje tegenop zien. Het organiseren van het kerstdiner komt in veel gezinnen meestal op het bordje van de vrouw terecht. Toch hebben de meeste mensen het ervoor over, de gezelligheid weegt zwaarder dan het gedoe eromheen.

Wanneer jij zo opziet tegen de organisatie dat je helemaal geen zin meer hebt in het feest zelf, wordt het tijd om er iets aan te doen. Het afzeggen is inderdaad een optie, maar ik denk dat er ook nog een andere optie is: je familie om hulp vragen!

Geef aan dat je niet zo lekker in je vel zit, opziet tegen de organisatie en hierdoor helemaal geen zin meer hebt. Vraag of ze je kunnen helpen en hak het feest in kleine, losse taakjes. Schakel je kids in om het dessert te maken, je moeder het voorgerecht en je man het hoofdgerecht. Jij dekt mooi de tafel en je neefjes mogen afwassen. Spring waar nodig is zelf een beetje bij, maar zorg ervoor dat jij niet alles in je eentje staat te doen.

Wil niemand je helpen als je hierom vraagt? Dan hebben ze dikke pech, want jij gaat niet alles alleen doen. Stel voor om met z’n allen naar een restaurant te gaan. Scheelt een hoop organisatie- en opruimwerk!

LEES HIER  VRAGEN DIE VERA EERDER AL BEANTWOORDDE

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Reageer ook