fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik vermoed dat mijn dochter ADHD heeft, mijn man vindt dat zij zich moet leren beheersen

Mijn dochter is altijd erg druk, niet alleen met haar lichaam, maar ook in haar hoofd. Ze kan zich slecht concentreren op school, heeft ernstige gedragsproblemen en zit erg met zichzelf in de knoop. Haar juf gaf aan dat het slim is om haar op ADHD te laten testen en ook mij lijkt dit niet verkeerd. Echter, mijn man wil hier niks van weten. Hij vindt dat onze dochter maar moet leren zichzelf te beheersen en anders straf verdient. Wat moet ik doen?!

Wat vervelend dat je dochter het zo moeilijk heeft! Dat wens je geen kind toe. Als er dan bovenop de gedragsproblemen van je dochter ook nog eens meningsverschillen met je partner komen te liggen, kan ik me voorstellen dat de druk in huis soms hoog op kan lopen.

Ik raad je aan om met je dochter naar de huisarts te gaan. De enige reden om erachter te komen of ze ADHD heeft is door haar te laten testen door iemand die hier verstand van heeft. Zo lang jouw man zelf geen arts, behandelaar of expert op dit gebied is, kan hij haar niet diagnostiseren.

Ga dus zeker met je dochter aan de slag! Haar straffen heeft bij dit soort problemen meestal geen zin. Denk in haar belang, ook als je vermoedt dat hierdoor de relatie met je partner onder druk kan komen te staan.

Heel veel succes hierbij!

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook