fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik kan niet zwanger worden, hoe vertel ik het mijn vriend?

Ik ben er een half jaar geleden achtergekomen dat ik nooit kinderen zal kunnen krijgen. Tot op de dag van vandaag heb ik het mijn vriend nog niet durven vertellen. We wilden altijd erg graag kinderen en daarom ben ik bang dat hij misschien de relatie verbreekt.

Allereerst: wat moet dat verschrikkelijk nieuws voor je zijn geweest. Vooral omdat je een uitgesproken kinderwens hebt/had. Ook kan ik me goed voorstellen dat het nog moeilijker is doordat jouw vriend niet van dit nieuws op de hoogte is. Dit soort nieuws is makkelijker te verwerken als je het met een dierbare deelt.

Het niet delen van dit nieuws doe je met de reden omdat je bang bent je vriend kwijt te raken. Hoewel ik begrijp dat je deze keuze hebt gemaakt, denk ik niet dat het de juiste is. Het is inderdaad mogelijk dat je vriend je verlaat als hij een leven zonder kinderen met jou niet ziet zitten. Maar de kans dat hij je verlaat als je dingen voor hem verzwijgt is waarschijnlijk nog groter. Dat je geen kinderen kunt krijgen heb je niet zelf in de hand, hem iets achterhouden wel.

Vertel het hem dus wel en ga samen het verdriet aan. Maar, kijk ook samen naar de toekomst en stel nieuwe dingen in het vooruitzicht.

Ik wens je heel veel sterkte toe!

LEES HIER MEER VRAGEN DIE VERA EERDER AL BEANTWOORDDE 

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

foto: Daria Nepriakhina

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Dave -

atong testingan kung mo send

Reageer ook