fb
Damespraatjes Damespraatjes

Joan: ‘Mijn voormalige schoonzoon blijft mij maar appen’

Ondanks dat het al meer dan anderhalf jaar geleden is dat de relatie tussen dochter Merel en haar vriend Jacco uitging, blijft Jacco contact zoeken met Joan. “Ik vraag me af waarom hij dat doet. Hij zal toch niet…? Nee, dat kan ik me niet voorstellen!”

Ze vond het oprecht jammer toen Merel haar vertelde dat ze een punt achter de relatie met Jacco had gezet. “Ik vind Jacco een leuke jongen en we hebben leuke jaren met elkaar gehad. Drie jaar lang was hij de schoonzoon van Jan en mij en we waren blij met hem.” Elke week aten Merel en Jacco bij Joan en Jan en die avondjes waren legendarisch. “Mijn relatie met Jacco was gewoon goed en ik zag hem echt wel zitten als de man van Merel. Soms fantaseerde ik al over hun bruiloft en hoe het zou zijn als Merel zwanger zou zijn. Ik zag het helemaal zitten.” Maar relaties van je kinderen kunnen alle kanten opgaan en die van Merel en Jacco strandde.

Met Jacco had ik meer

“Merel werd head over heals verliefd op Jur, een collega. Eerst wilde ze er niets van weten, maar liefde kruipt waar het niet gaan kan. Er zat niets anders op dan de verliefdheid die ze voelde te onderzoeken en al snel was ze eruit: ze wilde verder met Jur. Inmiddels woont ze samen met Jur en ze hebben al trouwplannen. Ik ben hartstikke blij voor ze en Jur is ook een fijne jongen maar met Jacco had ik net even wat meer.” Met plezier denkt Joan terug aan de lol die ze tijdens de etentjes hadden met z’n vieren. “Jur en ik hebben een gemeenschappelijke passie. Dat is voetbal. Ondanks dat Jacco voor een andere club is, hadden we altijd leuke gesprekken over voetbal.”

Hij knuffelde wel heel innig

Wat Joan ook erg leuk aan Jacco vond, was dat hij na het eten altijd hielp met afruimen. “Jur ploft op de bank neer en gaat met Jan kletsen, ook prima hoor begrijp me niet verkeerd, maar Jacco was behulpzamer en veel geïnteresseerder in mijn leven. Wilde altijd weten hoe mijn dag was en of ik nog wat leuks had meegemaakt. Jur vraagt er eigenlijk nooit naar, maar dat is ook oké. En bij het weggaan knuffelde Jacco me altijd heel innig. Misschien was dat soms wel een beetje te intiem…”

Ze moet net zo leuk zijn als ik

Het is inmiddels anderhalf jaar geleden dat Merel afscheid nam van Jacco, maar Joan heeft nog steeds contact met hem. “Jacco blijft me appen. Nog steeds is hij heel belangstellend en lief. Ook gaan de appjes vaak over voetbal en soms vertelt hij mij als hij aan het daten is met nieuwe vriendinnen. Laatst vroeg mijn ex-schoonzoon me zelfs om advies. Hij ging met een meisje uit dat niet zo duidelijk was en overal omheen draaide. Ik legde hem uit tussen de regels door te lezen bij haar. Dat hielp: hij had een paar leuke dates met haar, maar ook zij was niet de ware. Hij wil dat zijn toekomstige vrouw net zo leuk is als ik. Ik lach dan maar een beetje maar ik moet je eerlijk zeggen dat zo’n opmerking wel mijn ego streelt. Maar ja, wat moet ik met die appjes?”

Het is een beetje verslavend

Helemaal normaal dat ze nog zoveel contact heeft met een ex-schoonzoon is het niet. Dat weet Joan zelf ook wel. “Eerlijk gezegd vind ik het gewoon prettig als hij mij appt, ondanks dat ik niet zo goed weet wat hij van me wil. Ik word vrolijk als hij mij berichtjes stuurt, het lijkt wel een beetje verslavend.” Jan en Merel hebben geen idee dat Joan nog steeds contact heeft met Jacco. “Zou ik ze dat wel moeten vertellen? Of is dat hun zaak niet? Ik weet dat niet zo goed, ik weet niet waaraan ik goed doe. Ik ben zo bang dat als ik Merel vertel dat Jacco me nog steeds appt dat ze woedend wordt. Dat betekent dat als ik het vertel, ik waarschijnlijk het contact wel moet verbreken.”

Gewoon voor de gezelligheid?

Het contact verbreken met haar voormalige schoonzoon is niet wat Joan wil. “Nee, ik zou zijn appjes heel erg missen. Soms vraag ik me af of hij zo maar voor de gezelligheid appt of dat hij er misschien toch iets meer mee bedoelt? Ons leeftijdsverschil is 25 jaar, ik bedoel het kan toch niet waar zijn dat hij misschien gevoelens voor me heeft? Ik vind het een lastige situatie en omdat ik het niet zo goed weet, onderneem ik maar gewoon geen actie. Voor mijn gevoel negeer ik allerlei signalen, maar dat is dan maar zo.”

Contact verbreken met voormalige schoonzoon?

Wat denk jij? Vind Jacco het gewoon leuk om contact te hebben met zijn ex-schoonmama of denk jij dat hij er heel andere bedoelingen mee heeft? Wat raad jij Joan aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door RODNAE Productions via Pexels

Iefke: ‘Ik ging stiekem een week met mijn zwager op vakantie’

stiekem met zwager op vakantie

“Zusje, mag ik je voorstellen aan Sven, mijn nieuwe lover?” Iefke viel bijna flauw bij de kennismaking met haar zwager. “Ik viel als een blok voor Sven en ging kapot als ik mijn zusje met hem samen zag.” De affaire die ze met hem kreeg was stormachtig en alles verwoestend. Maar er zou een bizar vervolg komen ….. Lees verder

3 reacties

Joris -

Als Joan het ook met hem wil doen, staat het haar vrij, toch? Ze is haar dochter geen verantwoording schuldig (het is haar ex, niet haar huidige vriend) en moet dan gewoon zorgen dat haar man het niet ontdekt. Wie weet is het wel heel fijn?! Laat je e2ven weten hoe het was, Joan?

Sanderien van Mul -

‘Ik ben te laf om een beslissing te nemen en dus kom ik op een website janken over mijn ‘dilemma’ dat ik de appjes van mijn ex-schoonzoon zo leuk vind, maar stiekem hoop ik dat hij me gewoon wil neuken, want ja, waarom appt hij me dan? Oh, wat moet ik toch doen? Help!’

Reageer ook