fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lage energierekening en voordelig je auto opladen: dit zijn de voordelen van zonnepanelen

Twee jaar geleden lieten onze buren zonnepanelen op het dak leggen. “Onze energiekosten gaan flink omlaag en we kunnen de auto voordelig opladen”, legde ze mij uit. Ik snapte helemaal dat ze deze keuze maakten, maar zelf had ik op dat moment weinig zin om me er heel uitgebreid in te verdiepen. Nu de gas- en elektriciteitsprijzen zo ongekend hoog zijn, is het uiteraard wèl weer top of mind. Wat zijn precies de voordelen van zonnepanelen en hoe groot is de impact? Wij zoeken het uit!

Zelfvoorzienend in stroom

Kunnen zonnepanelen ervoor zorgen dat je helemaal zelfvoorzienend bent in je stroom? Het kan echt. Natuurlijk is het hierbij wel belangrijk dat de isolatie van je huis op orde is, je een goede warmtepomp laat installeren en dat je ruimte hebt voor voldoende zonnepanelen. Ligt dit binnen jouw mogelijkheden? Dan kan het maar zo zijn dat het je lukt om een rekening van nul euro op de mat te vinden.

Flink zakken in je stroomkosten

Woon je in een oud en moeilijk te isoleren huis, kun je niet zomaar van het gas af en/of heb je niet zo veel ruimte voor zonnepanelen? Ook dan kun je dankzij zonnepanelen wel aanzienlijk zakken in je stroomkosten. Nul op de meter is dan misschien niet haalbaar, maar geld besparen is altijd heel fijn! Toch?

Voordelig de auto opladen

Heb jij een elektrische auto voor de deur staan of overweeg je hier in de toekomst voor te kiezen? Ook dan zijn zonnepanelen interessant. Stel: jij wilt een laadpaal aanvragen in Amersfoort. Dan is het wel lekker als je voor een niet te hoog bedrag jouw auto kunt opladen. Voor het opladen van de gemiddelde elektrische auto, heb je ongeveer acht zonnepanelen nodig. Natuurlijk is het exacte aantal afhankelijk van jouw type auto en je gebruik. Laat je hierin zeker adviseren. Let op: de capaciteit van die acht zonnepanelen wordt volledig gebruikt voor het opladen van de auto. Het is zeker slim om er (indien mogelijk) meer te laten installeren.

Waarde van je huis

Steeds meer huizenkopers kijken naar het energielabel van een woning. Hoe goed is het huis geïsoleerd, wanneer is het gebouwd, wat voor soort verwarming is er en zijn er zonnepanelen? Een huis met een laag energielabel en zonnepanelen is in deze markt al snel aantrekkelijk voor potentiële kopers. Zonnepanelen zijn goed voor de waarde van je huis dus!

Duurzame energie

Zonne-energie is een duurzame vorm van energie. Een hele groene en bewuste keuze dus! Door het plaatsen van zonnepanelen maak je gebruik van milieuvriendelijke energie en ben jij goed bezig voor onze planeet!

Welke financieringsmogelijkheden en subsidies zijn er?

Of je nou zonnepanelen in Amersfoort of zonnepanelen aan de andere kant van het land wil laten plaatsen; je doet dat het liefst zo voordelig mogelijk. Wist je dat er zowel op landelijk als gemeentelijk niveau verschillende regelingen en subsidies beschikbaar zijn. Neem contact op met je gemeente om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Geld lenen is ook een optie. Bij het Landelijk Warmtefonds kun je tegen een lage rente geld lenen voor het verduurzamen van je huis.

Ben je benieuwd wat de voordelen van zonnepanelen voor jouw energierekening kunnen betekenen? Neem dan contact op met Samenstromen. Zij beantwoorden al je vragen en kunnen je zonnepanelen installeren. En doe je dit samen met je buren? Dan krijg je 5% korting! Samen stromen dus :-).

Afbeelding via: Samenstromen

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!