fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voorbereiden op de schoolfoto: hier houd je rekening mee!

Voorbereiden op de schoolfoto

Bij onze kinderen op school is het altijd een klein mysterie wanneer ze precies op de foto mogen bij de schoolfotograaf. We krijgen door in welke week het gepland staat, maar een exacte dag en/of tijdstip heb ik nog nooit gezien. Ergens heb ik het vermoeden dat ze dit bewust doen: op deze manier krijgen ze de kinderen er zo natuurlijk mogelijk op. Als ouder vind ik dat natuurlijk heel leuk, maar een beetje voorbereiding zou wel prettig zijn. Want je kind voorbereiden op de schoolfoto; hoe doe je dat? Wij praten je bij!

Geen druk

Op de eerste plaats is het belangrijk om er vooral geen druk op te leggen. Natuurlijk is het leuk om een mooie foto te krijgen, maar uiteindelijk is het ook ‘maar’ een foto. Hoe chiller jouw kind richting de fotograaf gaat, hoe leuker de foto’s zijn. Je kunt thuis dus best vertellen dat hij/zij vandaag op de foto bij de schoolfotograaf gaat, maar maak het niet te groot.

Favoriete kleding

Trek je kind die dag zijn of haar favoriete kleding aan. Veel ouders neigen ernaar hún favo outfit klaar te leggen, maar geef ook jouw kind inspraak. Doe dit bijvoorbeeld door jouw kind ‘de onderkant’ te laten kiezen en jij ‘de bovenkant’. Of leg de avond van tevoren kledingstukken klaar waarmee hij/zij mag mix-en en matchen. Soms geeft de fotograaf tips door; zoals een kleuradvies of wel/geen printjes. Slim om hier rekening mee te houden!

Haar en gezicht

Hoe natuurlijker jouw kind op de foto staat, hoe leuker de foto is. Wel is het zo dat een foto vaak echt beter is, als je kind een schoon gezicht en enigszins nette haren heeft. Wordt de foto net na de lunchpauze gemaakt? Misschien kan de leerkracht dan nog snel een doekje langs de toeten halen. En is het hard aan het regenen? Kijk dan of de kinderen pas na de foto gaan buitenspelen.

Vertrouw op de fotograaf

De schoolfotograaf is gespecialiseerd in het zo mooi en leuk mogelijk vastleggen van kinderen. Vertrouw erop dat hij of zij goed is in het werk. Tegenwoordig heeft iedereen een goede camera op de smartphone en de kans is groot dat je al veel mooie foto’s van je kinderen hebt. Naar ons idee des te leuker om het eens door een professioneel fotograaf in een andere setting te laten vastleggen.

Niet tevreden? Overleg!

Ben je niet tevreden over de schoolfoto van je kind en wil je de foto’s daarom niet kopen? Bespreek dat met de fotograaf. Soms kunnen ze de foto’s nog wat bewerken. Helemaal tevreden? Leuk om een mooie set te kopen!

Praat je met ons mee?

Hoe leuk (of niet leuk, haha!) vinden jouw kinderen het maken van de schoolfoto. En zijn er bepaalde dingen die jij doet om ze t voorbereiden op de schoolfoto? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Bovenste afbeelding: William Bayreuther via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook