fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voor alle meisjes van 40

“Cougars zijn in. Ze zijn de nieuwe rage. Je bent trouwens technisch gezien nog geen echte cougar. Je bent een poema.” “Zijn er dan nu ook al onderverdelingen in vrouwelijke roofdieren?” “Ja, cougars zijn in de veertig. Poema’s zijn in de dertig”.  Een klein fragment uit het boek “Daar gaat de bruid”  van Jill Kargman.

Twintig jaar gelukkig getrouwd, ik stond dus wel een beetje met een mond vol tanden toen mijn middelste dochter me vroeg: “Mam, wat is een cougar?” Ik begon meteen te googlen naar de juiste dierenbenaming, maar stuitte op een heel ander fenomeen, vrouwen die een veel jongere man aan de haak slaan: Cougars, Milfs, poema’s, nu begrijp ik ook de titel van de TV serie Cougar Town.

Het zeer recent verschenen boek “Daar gaat de bruid” gaat in op vele facetten die komen kijken bij het bereiken van de leeftijd van 40 jaar. Zo start ieder hoofdstuk van deze heerlijke romantische roman zelfs met een spreuk over ouder worden en het bereiken van de 40.

“Je bent niet veertig, je bent achttien met tweeentwintig jaar ervaring”

“Eruitzien als veertig is super……… als je vijftig bent.”

De maat is vol voor hoofdpersoon Eden wanneer ze haar man, een beroemd kunstenaar, met het zoveelste blondje betrapt. Ze verlaat hun loft in downtown New York en vertrekt naar de chique Upper East Side. Jarenlang was ze zijn muze en minnares, maar nu kiest ze voor zichzelf.

Niet lang daarna krijgt ze een spannende relatie met Chase Lydon, telg uit een vooraanstaande familie en elf jaar jonger dan Eden. Een schandaal! Maar dan, door een toevallige ontmoeting, komt haar jeugdvriend Wes weer in beeld. Wat is er over van hun jeugdliefde?

Jill Kargman groeide op in de rijkste buurt van New York: de Upper East Side. Ze woont er nu met haar man en dochters. In 2006 verscheen haar hilarische roman Momzilla’s, over rijke moeders in Manhattan.

Daar gaat de bruid is een heerlijk boek om zelf te lezen, maar ook leuk als cadeautje voor een vriendin die veertig wordt!!

Bestel dit boek

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook