fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voetbaltrip alleen leuk voor mannen? No way!

Liters bier drinken, schreeuwen, urineren op de stoep en de dag afsluiten met een gevecht met het legioen van de tegenstanders: zo zien veel vrouwen de voetbaltripjes die mannen met hun vrienden maken. Dat ongegeneerde, asociale en schreeuwerige gedoe is toch helemaal niks voor vrouwen? Jawel hoor! Afgelopen weekend ben ik samen met mijn vriend naar Madrid geweest. En wat is nou de natte droom van elke man? Jawel, een voetbalwedstrijd in het buitenland kijken. Dus dat is wat we hebben gedaan.

Wedstrijd

Nou heb ik het geluk dat ik voetbal best leuk vind. Ik sla geen Ajax-middag bij ons in huis over, woensdagavond kijken we Champions League en als het Nederlands elftal speelt ben ik al helemaal niet te houden. Om de een of andere reden word ik wel altijd benoemd tot ‘Chef hapjes’. Dus naast meepraten over of de bal buitenspel was en of Ronaldo net zoveel zou moeten verdienen als Messi ben ik blijkbaar ook goed voor het bakken van de bitterballen en het snijden van de pizza. Als vrouw moet je dit denk ik maar voor lief nemen.

Maar goed, de trip. Hoe ga je dit leuk maken voor zowel jou als je vriend? Hier een aantal tips:

Kies een leuke stad: De wedstrijd zelf duurt maar 90 minuten, dus het is niet geheel onbelangrijk om je de rest van de tijd ook te kunnen vermaken. Leuke steden met goede clubs zijn: Barcelona (FC Barcelona), Madrid (Athetico Madrid en Real Madrid), Milaan (Inter Milaan en AC Milaan), Londen (Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur) en Parijs (Paris Saint-Germain).

– Kies een club met knappe spelers: De één is gek op een nuchtere Dirk Kuyt (Fenerbahçe, Istanbul), de ander krijgt geen genoeg van Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Madrid) of Gerard Pique (FC Barcelona, Barcelona). Thuis even goed onderzoeken dus!

Cristiano

– Go hard or go home: Als je er dan toch bent, kan je het beste maar leuk meedoen. Drink voor de wedstrijd samen met je vriend een paar liter bier, gooi wat locale snacks achterover, trek een voetbalshirt aan (komen er in ieder geval geen biervlekken in je nieuwe jurkje) en leg vast wat keeltabletten voor na de wedstrijd klaar. Ga er vol in en gedraag je als een vent. Trust me: het is een heerlijke uitlaatklep en je kent toch niemand in het buitenland.

Na de wedstrijd weet ik zeker dat je een leuke dag hebt gehad, en jouw vent natuurlijk ook. Of je nou veel van de wedstrijd hebt gezien, of vooral naar het ontploffende uitvak hebt zitten staren maakt niet uit. Je was erbij.

Praktische tip: verdiep je voordat je gaat even in het kaartjes-koop proces. Toen mijn vriend en ik naar de Athletico Madrid wedstrijd gingen konden wij op de ochtend van de wedstrijd nog kaarten in het stadion kopen. Dit kostte ons maar € 30 per kaartje, terwijl op internet dezelfde kaarten maar liefst € 80 per stuk waren. Toch thuis kaarten voor een buitenlandse wedstrijd bestellen? Neem even een kijkje op www.viagogo.nl.

Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Simone -

Mara, wat een goed stuk over je bezoek aan een voetbalwedstrijd in het buitenland. Ik zie het weer geheel voor me. En bovendien weer erg grappig!!! Simone

Reageer ook