fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voedingstrends voor huisdieren

voedingstrends voor huisdieren

Het is helemaal niet zo gek dat je constant alles wilt weten op het gebied van voedingstrends voor huisdieren. Je wilt immers altijd het beste van het beste en voor de volle 100% zeker zijn dat je de beste voeding geeft aan je geliefde huisdier. En aangezien er bij een specialist, zoals Welkoop, een gigantisch aanbod is op het gebied van voeding voor huisdieren, is het ook meer dan logisch dat je soms niet meer weet waar je precies moet zoeken. We helpen je in dit blog erg graag op weg met een paar handige tips.

Rauw en puur vlees is een van de grootste voedingstrends voor huisdieren

Een van de grootste trends op het gebied van voeding voor huisdieren van dit moment, is het geven van rauwe en pure voeding. Je kunt daarbij denken aan het kopen van rauw vlees. Dit wordt gezien als het basisingrediënt en dus ook het ingrediënt waar de meeste voedingsstoffen in zitten. Let er wel altijd op dat je dit soort voeding enkel koopt bij een gespecialiseerde dierenwinkel. Je weet dan namelijk zo goed als zeker dat de voeding goed en verantwoord is voor je eigen huisdier. Ook zijn de porties altijd perfect afgestemd op de leeftijd en het ras. En dat is eigenlijk het belangrijkste van alles.

Verschillende alternatieven, zoals graanvrije, vegetarische en glutenvrije voeding

Daarnaast zijn er nog tal van andere verantwoorde alternatieven op reguliere voeding voor huisdieren. Je kunt daarbij denken aan graanvrije, vegetarische en glutenvrije voeding. Wat de beste oplossing is, is natuurlijk afhankelijk van verschillende soorten factoren. Dit soort voeding leent zich bijzonder goed voor huisdieren met een gevoelige maag – of als je aan het overwegen bent om dieetvoer aan je huisdier te geven. Controleer, voordat je het product gaat kopen, altijd even wanneer dit het meest geschikt is om te geven. Ben je zelf vegetariër, dan vind je vegetarische voeding misschien prettiger.

Check altijd welke voedingsstoffen je huisdier écht nodig heeft

Het belangrijkste van alles, is dat je geliefde huisdier iedere dag van de week de benodigde voedingsstoffen binnen gaat krijgen. Zo kan het bijvoorbeeld zomaar zo zijn dat je eigenlijk nog wat extra supplementen voor katten bij Welkoop nodig hebt. Dit advies kun je inwinnen bij de dierenarts, zodat je voor de volle 100% zeker weet dat je enkel het beste van het beste in huis haalt.

Pas je binnenkort ook de voeding voor je huisdier aan en stap je over op een nieuw product? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Andres Ayrton via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook