fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voedingscentrum over dieet van The Green Happiness: “Het is gevaarlijk”

Gisteren had ik een super gezellige lunch met een vriendin. Ze zat ontzettend lekker in haar vel en bekende me dat ze het dieet ‘50 days of green happiness’ volgt. Ze voelt zich beter dan ooit tevoren. Zelf heb ik al heel wat dieeten aan me voorbij zien trekken, ga niet meer overal in mee en vind het vooral leuk om de trends te volgen. Maar haar enthousiasme over het dieet en haar betrokkenheid bij die twee leuke meiden maakten we wel nieuwsgierig.

Tekort een essentiële voedingsstoffen

Vanochtend hoorden we op de radio dat het Voedingscentrum zeer negatief is over het dieet van The Green Happiness. Wie dit dieet volgt zou namelijk voedingsstoffen tekort komen. “Deelnemers eten geen dierlijke producten en hebben daarom extra vitamine B12 nodig, maar The Green Happiness zegt daar niets over. Dat is wel heel kwalijk”, aldus het Voedingscentrum.

Afbrekend spierweefsel

Vooral de lage hoeveelheid eiwit is gevaarlijk, zegt Astrid Postma van het Voedingscentrum tijdens een radiouitzending op BNR. “Dan breekt je lichaam spierweefsel af. De gevolgen kunnen zijn: verzwakte spieren en mogelijk ook verminderde weerstand, want je hebt ook eiwitten nodig om je immuunsysteem intact te houden.”

Botontkalking

Naast een tekort aan eiwitten bevat het dieet ook weinig calcium, dat nodig zou zijn voor sterke botten. Het Voedingscentrum: “Op termijn zou je daarvan botontkalking kunnen krijgen. Dat is echt niet meer te herstellen.” Je merkt het volgens haar pas laat dat je tekorten aan het oplopen bent.

De missie van The Green Happiness

Merel en Tessa delen op hun website The Green Happiness hun missie: “Jou inspireren om gezonder te eten en je daardoor energieker, stralender en sexier te laten voelen. En zo niet alleen jou gelukkiger maken, maar daardoor ook je omgeving, de dieren, het milieu en de planeet. Wij geloven dat het allemaal begint bij eten. Bij datgene wat je elke dag, meerdere keren op een dag, in je mond stopt (of juist niet in je mond stopt). Wanneer ons lichaam beter gaat functioneren ga je dat merken in alle aspecten van je leven.” Heel veel vrouwen voelen zich nu ook beter, bijvoorbeeld mijn vriendin, maar wat de gevolgen voor de toekomst zullen zijn is dus volgens het Voedingscentrum niet best!

Flink onder vuur

De meiden van The Green Happiness konden nu geen commentaar geven. Vandaag vindt ook het gesprek plaats dat ze hebben met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), die ook hun zorgen hebben uitgesproken.

Hoe ga jij hier mee om?

We zijn heel benieuwd wie van onze lezeressen dit dieet ook volgt. Zijn jullie van plan om hiermee door te gaan? Ook al geeft Het Voedingscentrum een negatief advies af over dit dieet? Laat het alsjeblieft weten!

Mijn vriendin vindt het zielig voor die leuke meiden en voelt zich heel goed bij dit dieet. Volgens mij slikt zij wel extra vitamine B12, dus dat zit in ieder geval wel goed!

 

3 reacties

Annet -

Ik volg het 50 days of greenhappinez ook. Ben nu bijna 2 weken bezig en het gaat erg goed. De recepten zijn leuk en ook erg lekker! Bij de lunch drink ik altijd nog gewoon mijn (karne) melk en we eten 1x in de week vette vis.
Zo eten we gevarieerd en gezond. En van de avond maaltijden smullen mijn kinderen en man lekker mee. Voor hun 1x in de week een stukje vlees erbij.

Voor de kinderen en mij zelf heb ik altijd extra vitamines in de kast. Zo komen we zeker niets tekort.

Je gezonde verstand gebruiken en genieten van dat gene wat je lekker vind en vol kan houden.

Kim -

Mijn zus (31) en ik (26) hebben het dieet van The Green Happiness begin dit jaar 30 dagen gevolgd. We wilden graag afvallen en lekkerder in ons vel zitten. Omdat we beiden al flexitarier zijn en niet super veel zuivel eten, dankzij de docu: Cowspiracy (Thanks Netflix) dachten we dat dit niet al te moeilijk vol te houden zou zijn. Helaas, niets was minder waar. Het was super veel werk! Daarnaast kregen we beiden last van vermoeidheid, honger, acne en waren we constant chagrijnig. We vielen er niks mee af. Ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld!

sandra -

Beste Kim,

Bedankt voor je reactie! Wat naar dat jullie je niet goed voelden naar aanleiding van het dieet, vooral omdat je je juist beter zou moeten voelen. Wat doe je (naast minder zuivel en vlees eten) nu om lekker in je vel te zitten?

Groetjes,
Sandra (Damespraatjes)

Reageer ook