fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vloerverwarming voor iedereen!

Meestal ga je ergens wonen en is de verwarming niet iets waar je snel in investeert. Althans, ik niet. Door puur toeval kreeg ik tijdens mijn laatste verhuizing de heilige graal in woningland gewoon in mijn schoot geworpen: vloerverwarming! Allemaal jaloerse vriendinnen, dat wilden zij ook wel in hun huurhuis. Maar wat is er nou zo fijn aan vloerverwarming? En zijn er ook makkelijke oplossingen om vloerverwarming in een bestaand huis te integreren? Een kleine uitleg!

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een systeem waarbij je in de meeste gevallen warmte wordt opgewekt met warm water onder de vloer. Dit geeft een goede verspreiding van de warmte door de hele ruimte. Gegarandeerd warme voetjes dus! Maar waarom voelt vloerverwarming zo anders dan verwarming van radiatoren? Bij gewone verwarming ontstaat luchtcirculatie doordat koude lucht door de radiatoren wordt verwarmd en opstijgt waardoor koude lucht in beweging komt. De warmte komt dus op een andere manier de ruimte in.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming kent veel voordelen, het geeft sneller een warm gevoel. Een temperatuur van 20  graden volstaat meestal al, tegenover 21 graden bij verwarming met radiatoren. Daarnaast is het zuiniger in verbruik en een stuk duurzamer dan radiatoren. Het drijft de ketelwarmte minder op en warmwatersystemen verwarmen heel efficiënt. Maar het grootste voordeel is natuurlijk esthetisch: je ziet er niks van! Geen lelijke radiatoren aan de muren en alle ruimte voor je meubels en kunstwerken. Voor de meeste mensen is dit de grootste reden om voor vloerverwarming te kiezen.
Welke vloerverwarming moet ik kiezen?

Zoals al eerder gezegd is vloerverwarming meestal een warmwatersysteem dat onder de vloer zit. Het is best een klus om dit aan te sluiten: er moeten waterleidingen geplaatst worden en het systeem moet aangesloten worden op de centrale verwarming. In een nieuw te bouwen huis is dit vaak simpel, maar in een bestaand huis is dit lastig. Dan is het misschien handiger om te kiezen voor elektrische vloerverwarming van megadumptiel.nl. Elektrische vloerverwarming is erg makkelijk te plaatsen. De verwarmingselementen zitten in een dun matje waar je makkelijk een vloer overheen kunt leggen. Verder hoef je het alleen maar aan te sluiten op je elektriciteitsnetwerk. Hierdoor is er ook sneller warmteafgifte. Nadelen? Het verbruik is hoger in kosten, het zorgt voor een grotere ecologische voetafdruk en de warmte is iets minder geleidelijk dan warmwatersystemen. Maar goed, als je wilt kunt zeggen dat je vloerverwarming hebt om zo vriendinnen jaloers te maken, is het een perfecte budgetoptie!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook