fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vloerverwarming bij een PVC vloer: kan dat?

Mensen die mij kennen weten dat ik absoluut geen koukleum ben. Een dikke jas heb ik pas nodig als het kwik onder de 5 graden daalt, op kantoor zit ik nooit met een sjaal om en bij ons thuis staat de thermostaat standaard op 18.5 graden. Mijn vriend gaat hier nog een stukje verder in! Wat hem betreft is het binnen aangenaam als het 17.5 graden is en zelfs dan loopt hij vaak gewoon in een t-shirt.

Bovenaan mijn wensenlijstje

Maar, nu de dagen donkerder, korter en kouder worden, vind ik het wel heel lekker om warme voeten te hebben. In ons vorige huis hadden wij door het hele huis vloerverwarming, maar in ons nieuwe huis helaas niet. Nu is het geld even op, maar mocht het budget het toelaten, dan staat vloerverwarming bovenaan mijn wensenlijstje.

Warmtegeleidend

In mijn onderzoek naar vloerverwarming kwam ik tegen dat je tegenwoordig zelfs onder een vloer van PVC vloerverwarming kunt leggen. PVC vloeren worden gemaakt van kunststof, maar zijn bijna niet te onderscheiden van houten vloeren. Het voordeel van een vloer van PVC, is dat PVC warmtegeleidend is. Parket en laminaat doen juist het tegenovergestelde: ze isoleren. Een PVC vloer leggen op elektrische vloerverwarming is goed mogelijk bij de verschillende soorten PVC.

Veel designs

PVC is tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel verschillende designs. Zo kan je gaan voor een vloer met een visgraat-, beton of Hongaarse punt tegels. Het is bijna niet te zien dat het om een vloer van PVC gaat.

Waar zou jij voerverwarming willen?

Hebben jullie vloerverwarming thuis? En in welke ruimte zou jij dit het liefste willen? Zelf zou ik gaan voor de woonkamer en de badkamer. Wat is er nou lekkerder dan uit de douche op een verwarmde vloer te kunnen stappen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook