fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vloerisolatie in een appartement: kan dat?

Vloerisolatie in een appartement

Met de huidige gasprijzen en het leven dat flink duurder is geworden, wil je het liefst zo veel mogelijk geld besparen. Je kunt dit doen door slimmer boodschappen te doen, minder te stoken of je huis te isoleren. En over die laatste optie willen we het in dit artikel graag hebben: isoleren en dan in het speciaal het isoleren van de vloer. Ongeveer 10 procent van de warmte verlies je via de vloer. Door deze goed te isoleren kun je dus enorm veel winst behalen! Maar hoe werkt dat als je in een appartement woont. Vloerisolatie in een appartement: kan dat? Wij zoeken het uit! 

Waarom vloerisolatie?

Goed aangelegde vloerisolatie loont! Je verliest hierdoor minder warmte via de vloer en hebt dus warmere voeten. Maar wist je dat vloerisolatie ook geluidsoverlast helpt tegen te gaan? Als er mensen boven en/of onder je wonen, kan het zijn dat jullie en de buren hinder van elkaar ondervinden. In gehorige huizen kunnen buren elkaar tijdens het ontbijt soms letterlijk verstaan. En geef je een feestje? Dan zou het maar zo kunnen dat jullie onderburen klagen over de voetstappen, muziek of hard gepraat. En dat terwijl jullie juist zo min mogelijk overlast proberen te veroorzaken. Visa versa hebben ook jullie regelmatig last van geluiden van de buren. Ja, dat hoort een beetje bij in een appartement wonen. Toch is het wel fijn dat je er middels goede vloerisolatie wat tegen kunt doen.

Vloerisolatie in een appartement

Is het mogelijk om vloerisolatie in een appartement aan te leggen? Ja, dat kan zeker. Het is belangrijk om bij de gemeente te controleren of dat is toegestaan. In sommige huizen is het plaatsten van vloerisolatie vanwege het gewicht niet mogelijk. Altijd even uitzoeken dus! Zijn jullie lid van een vereniging van eigenaren (VvE)? Dan is het meer dan correct om het ook hier te bespreken. En wie weet is er nog wel een potje voor?

Subsidie via de gemeente

Voor het verduurzamen van je huis zijn in sommige gemeentes subsidies verkrijgbaar. Neem contact op met de gemeente om te zien wat zij financieel kunnen betekenen. Al met al kan het laten installeren van de vloerisolatie in jouw appartement dan hartstikke meevallen. Doen hoor!

Conclusie

Vloerisolatie in een appartement: dat kan! Kort samengevat; neem contact op met de gemeente om te controleren of het is toegestaan, bespreek het in je VvE en check op welke subsidies je aanspraak kunt maken.

Praat je met ons mee?

Overwegen jullie om vloerisolatie aan te laten leggen in jullie appartement? Wist jij dat dit iets is wat je vooraf bij de gemeente moet bespreken? We zijn heel benieuwd. Ook als jullie nog andere tips hebben, dan horen we dat heel erg graag. Fijn om elkaar op deze manier verder te helpen! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig.

Bovenste afbeelding: Collov Home Design via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook