fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vind de perfecte maat voor je matras

Steeds meer mensen bestellen hun bed via internet. Dan is het nog belangrijker om je vooraf goed te verdiepen in de kwaliteit van je matras, wat voor soort bodem je neemt, maar ook over de maat van je matras.

Kies je voor twee matrassen of één grote?

Dit is voor veel mensen al een moeilijke beslissing. Ga je voor één groot matras? Of heb je liever allebei je eigen matras. Als je onderstaande vragen hoofdzakelijk met ja beantwoordt dan adviseren we je om twee matrassen te kiezen:

  • Hoe is je partner gebouwd. Is hij veel zwaarder of veel lichter dan jij?
  • Ligt één van jullie vaak flink te zweten in bed? En wil de een liever een koel matras en de ander een warm matras?
  • Slaapt één van jullie liever op een hard matras en de ander liever op een zachte variant?
  • Heeft één van jullie lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rugpijn of een ziekte?

Het kan dus ook heel goed zijn dat je niet alleen een ander matras wilt dan je partner, maar dat je ook een andere dikte wilt hebben.

De afmeting van je matras

Kies je voor een standaard afmeting van je matras dan heb je veel meer keuze. Bepaalde winkels, zoals bijvoorbeeld Ikea, hebben alleen de standaardafmeting in lengte van 2 meter. Dat geldt ook voor Leen Bakker, maar die hebben wel weer matrassen van maar 70 cm breed,  wat ook lang niet iedere winkel heeft.

Ben je opzoek naar een matras met afwijkende maten, bijvoorbeeld van 220 cm lang of slechts 70 cm breed?  En ga je een matras kopen? Dan is het handig om, voordat je de auto instapt om naar een meubelboulevard te rijden, eerst internet even af te struinen om te zien waar de afwijkende maten wel en waar ze niet worden verkocht.

Deze afwijkende maten kunnen super handig zijn als je heel groot bent of heel zwaar. Maar ook als je bijvoorbeeld een matras nodig hebt voor je boot, de caravan of voor een kinderbedje.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook