fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vind jij een parka van 1000 euro ook wat te gek? Hier koop je ze voor een normale prijs!

online een winterjas kopen

Een van de moeilijkste zaken in het leven, vind ik het kopen van een winterjas. Niet dat ze schaars zijn ofzo, maar de keuze is zo groot dat ik door de bomen het bos niet meer zie. En dan zie ik bijvoorbeeld een leuke parka en hangt er een prijskaartje van 1000 euro aan. Dat is dan weer net even boven mijn budget :-).

Ik ben elke keer als ik toe ben aan een winterjas, uiterst kritisch. Ik vind het in de koudste periode van het jaar een tamelijk aanwezig kledingstuk dat goed moet zitten. En leuk moet zijn. Prettig vind ik het als winterjassen voor dames in sale zijn omdat de prijs ook een doorslaggevende factor is. Al verschillende winters heb ik een parka gedragen. Ik vind dat een stoere en handige jas. Ooit werden ze gedragen door het Amerikaanse leger en in de jaren zestig waren ze volop verkrijgbaar bij legerdumps.

Online winterjas kopen

De parka werd daarna zo populair dat de jas altijd is gebleven. En terecht. De parka vind ik perfect voor als ik in wind en weer op de fiets zit, maar ga ik naar een feestje dan vind ik het minder charmant. Dus ben ik op zoek naar een feestjas. Online een winterjas kopen valt nog niet mee; er zijn zoveel kleuren en modellen dat ik in een acute keuzestress schiet. Waar moet je op letten als je een winterjas koopt?

Past de jas bij mijn figuur?

Niet onbelangrijk bij een winterjas: past ‘ie bij je figuur? In een dikke gewatteerde jas zie ik eruit als het Michelinmannetje, terwijl dezelfde jas bij mijn minder volle vriendin hartstikke leuk staat. Mij staan vooral jassen die soepel vallen. De getailleerde jassen kan ik beter negeren. Belangrijk vind ik ook dat de jas lang genoeg is en goed over mijn billen valt. Staat net even wat beter.

Voor welke kleur kies je?

De kleur van een winterjas is super belangrijk. Zelf vind ik zwart en andere wat onopvallende kleuren fijn, maar als ik een vriendin in een knalrode jas zie lopen vind ik dat ook geweldig. Ik los dat op door te zorgen dat ik elke winter een parka heb en daarnaast koop ik een goedkopere jas in een knalkleur. Dat ik die minder draag vind ik niet erg, mijn parka is namelijk mijn nummer één.

Hij is toch wel waterdicht he?

Omdat ik veel op de fiets doe, heb ik een jas nodig die wind- en waterdicht is. Het kan me niet schelen dat het regent, maar ik vind het niet fijn als mijn jas door en door nat is. Outdoorjassen zijn doorgaans waterdicht, maar vind ik net te sportief. Vandaar dat ik zo blij ben met mijn parka, die zit zo mooi tussen een wat nettere en heel sportieve jas in. En houdt mijn body lekker warm ook tijdens een hevige sneeuwbui.

Gelukkig is het makkelijk om online een winterjas te kopen en stiekem zijn er al veel webshops die winterjassen voor dames in de sale hebben. Kan ik voor die korting weer een lekkere warme sjaal erbij kopen. In bijpassende kleur uiteraard.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook