fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips om je staande te houden in de sale op Black Friday

Zo. Thanksgiving Day hebben we gehad kunnen we vandaag verder met Black Friday. Deze dag is het gekkenhuis in Amerikaanse winkels. Amerikanen slaan vandaag hun slag in de uitverkoop. En veel Nederlandse winkels doen vrolijk mee met Black Friday. Hoe houd je je staande in de uitverkoop?

Adrenaline door mijn lijf

Als ik borden ‘Sale’ zie, gebeurt er van alles met me. Mijn ogen beginnen te glimmen, de adrenaline giert door mijn aderen en het gat in mijn hand wordt groter. Kopen! Met korting! Ja! Ik weet niet hoe jouw mailbox eruit ziet, maar de mijne zit vol Black Fridaymailtjes van mijn favoriete winkels. De verleiding om spullen te kopen waarnaar, als er geen korting op zou zitten, niet eens had omgekeken, is groot. Want hallo, vijfentwintig procent korting is natuurlijk niet niks.

Ik draai door

In de ochtend gooi ik van alles in mijn virtuele winkelmandje. Als ik op ‘afrekenen’ klik, schrik ik. Loopt toch best nog op allemaal. Ik heb een beter idee. Ik ga naar de winkels. Dan kan ik zien wat ik koop. Voelen. Ruiken. Maar ook daar draai ik door. Als ik thuiskom met tassen vol, ben ik gelukkig. Mooie spullen op de kop getikt voor een prima prijsje. En dan begint het te knagen. Had ik dit nou allemaal echt, echt, echt nodig? Mwoah. Voor deze keer zie ik het door de vingers, volgende keer pak ik het anders aan. Dan wil ik me staande houden in de sale en op Black Friday. Aan een deskundige vroeg ik daarvoor tips.

Houd je staande in de sale tips

1. Voorbereiding is het halve werk. Welke winkels wil je doen? Kijk naar de kortingen die worden gegeven op bijvoorbeeld kledingstukken waarop jij al tijden aast. Richt je daar op. Niet om kleding waarnaar je, als er geen korting op zou zitten, niet zou kijken.

2. Pas je kleding in de winkel. Hoewel de verleiding groot is een stapel kleding uit het rek te graaien en zonder te passen af te rekenen, is het niet verstandig. Als het niet past en je het terugbrengt naar de winkel, heb je grote kans dat je een tegoedbon krijgt. Als je die al krijgt. Want er zijn zaken die uitverkoopartikelen niet ruilen of terugnemen. Informeer daar naar. Maar nog beter: pas gewoon de kleiding. Wedden dat je de helft terughangt omdat je het niet leuk vindt?

3. Schrijf op wat je echt wilt hebben. Soms grijp je steeds mis in je kledingkast. Wil je een mooi zwart shirtje aan die je niet hebt. Of een lekker warm vest voor koude dagen. Schrijf dat op en ga op jacht. Dat voorkomt dat je met het zoveelste zwarte vest thuiskomt waarvan niemand ziet dat je hem nieuw hebt. En dat je bovendien nog vier soortgelijke in de kast hebt hangen.

4. Zorg dat je bent uitgerust. Ben je gestrest? Mijd dan de uitverkoop en blijf op Black Friday binnen. Uitverkoop maakt van alles in met name vrouwen los. Ze worden hebberig en gaan over lijken om die laatste lippenstift met korting te pakken te krijgen. Bovendien koop je als je niet lekker in je vel zit meer dan je van plan was. Niet doen dus.

5. Kies het juiste moment. Een goed moment om je slag te slaan is ’s ochtends vroeg en aan het eind van de dag. Dan is de grote drukte voorbij en kun jij op je gemak kijken in de sale en in alle rust het pashokje gebruiken.

Hoe ga jij om met de sale? Koop jij vandaag op Black Friday meer dan je van plan was? Of doet de sale je niets? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Reageer ook