fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips om het samen buitenspelen met je kind nog leuker te maken

In mijn jeugd kon ik urenlang buitenspelen en eigenlijk ben ik het altijd leuk blijven vinden. Fijn dat ik daarna 3 dochters kreeg die het ook allemaal leuk vonden en zelf speelde ik regelmatig mee. Voor mij was het in drukke tijden ook een manier om lekker fit te blijven en toch tijd met mijn meiden door te brengen.

Verstoppertje doen

Dit tijdloze spel blijft super leuk en je kunt het bijna overal doen en hebt er weinig spulletjes voor nodig. Ook heel grappig om hier met je peuter al mee te beginnen. Vaak snappen ze er nog niets van, maar dat maakt het wel zo hilarisch.

Hinkelen

Ook dit spel is tijdloos en hoeft niets te kosten, alleen een stuk stoepkrijt om de hinkelbaan uit te tekenen is voldoende. Maar er bestaan ook hele leuke varianten, zoals bijvoorbeeld deze water hinkelmat.

water-hinkelmat

Trouwens hinkelen is ook heel groot voor de motorische ontwikkeling van kinderen.

In het zand spelen

Heerlijk om het zand weer door je vingers te voelen, dat vinden kinderen ook. Het stimuleert ook nog eens de creativiteit. Wij kwamen deze super leuke zandbak ijskraam tegen, die je ook mee naar het strand kunt nemen.

zandbak-ijskraam

Ga je naar het strand dan is het ook super leuk om te tekenen op het zand. Favoriet bij mijn kinderen was het als ik een schaapje, een papegaai of Nijntje in het zand tekende. Ik ben eerlijk gezegd geen groot kunstenaar, maar zij vonden het allemaal even mooi.

Regenboog parachute

Als ik dit toch eerder had geweten, dan was dit mijn favoriete spel met de kinderen geweest. Een grote parachute waarop ballen liggen en waarmee je eindeloos veel spelletjes kunt doen en waarbij samenwerking een vereiste is. Hoe leuk is het ook om onder deze parachute te staan.

regenboogparachute

Voetballen

Vooral ook heel goed voor je eigen conditie! En je kinderen zullen het geweldig vinden als je voorstelt om samen een balletje te gaan trappen op het veldje bij jou in de buurt. Wedden dat er binnenkort nog meer moeders meedoen.

We hopen dat jullie wat aan deze tips hebben. Laat het ons zeker weten. Ook als je zelf leuke suggesties hebt om gezellig samen met de kinderen buiten te spelen.

Voor informatie over het speelgoed hierboven kun je kijken op Lobbes.nl.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook