fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips voor als je lekker met de kids naar het strand gaat

De eerste week meivakantie, die nat, koud en guur was, ben ik sinds vandaag vergeten. Het is zomer in Nederland. Omdat ik weet hoe het weer hier van de een op de andere dag kan omslaan, benut ik zo’n zomerse dag van het begin tot het eind.

De Man heeft altijd vlakbij de zee gewoond voordat hij naar ’t Gooi verhuisde. Toen hij daar woonde, ging hij eigenlijk nooit naar de zee. Terwijl hij maar een half uurtje op de fiets van de zee woonde. Ik vind dat onbegrijpelijk. De zee. Het strand. De duinen. Die kun je niet vaak genoeg bezoeken. Gelukkig woont er nog voldoende familie van De Man bij de zee, dus na elke verjaardag, gaan wij naar de zee. Vaste prik. De leukste verjaardagen zijn die in het voorjaar en de zomer, want dan is de kans dat het mooi weer is, groot. De mei-verjaardag van mijn schoonzus is dus top. En dit jaar helemaal.

ka en tom op het strand

Mijn mannen vinden het strand eindeloos leuk. Laatst vroeg een vriendin, die een hekel aan strand heeft, wat je met kinderen op het strand moet doen. “Die gaan toch niet liggen zonnen, neem ik aan”, vroeg ze. Nee. Kinderen gaan niet zonnen. Maar er zijn zoveel andere activiteiten te doen. Hier vijf tips.

  1. Graaf je kind in in het zand. Vinden ze geweldig. Het zand is lekker cool en het is natuurlijk superspannend om te worden ingegraven.
  2. Neem een bal mee. Gooi lekker over op het strand. Lekker bewegen op het strand is nog gezond ook.
  3. Neem een schep mee. Ook al zijn je kinderen wat ouder, kinderen blijven het over het algemeen leuk vinden om lekker te scheppen en bijvoorbeeld een zandkasteel te bouwen.
  4. Schelpjes verzamelen. Zorg dat je plastic zakjes bij je hebt om mooie schelpjes in te doen. Daarmee kun je thuis knutselen. De rand van een fotolijstje kun je bijvoorbeeld beplakken met schelpjes. Leuke strandfoto van je kind erin, en klaar!
  5. De zee in! Het water is nu nog redelijk fris, maar het duurt niet lang meer en dan is het prima te doen.

Een laatste tip: vergeet niet om je kind goed in te smeren met een zonnebrandcrème.

Lees ook:

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Reageer ook