fb

Vijf redenen waarom je wel moet gaan stemmen

Misschien is het een beetje een ver-van-bed-show, maar toch denken wij dat je wel zou moeten gaan stemmen voor de Europese verkiezingen. Laat je inspireren door alle mooie verkiezingsprogramma’s, de TV debatten of denk eens out-of-the-box. Geef jezelf ook eens de kans om op een andere partij te stemmen.

img-180514-049.onlineBild

  • Nederland is een democratie en we hebben het recht om te stemmen. Hier hebben we jaren voor moeten vechten, maak gebruik van waar je recht op hebt!
  • Door te stemmen kan je laten weten wat jij belangrijk vindt. Sluit je aan bij een partij die dezelfde idealen heeft. Weet je niet welke partij dit is? Maak dan gebruik van de Stemwijzer.
  • Misschien staat van alle overheden het verst van je af,  maar het neemt beslissingen die heel belangrijk zijn voor jou. Bijvoorbeeld wel of niet terug naar de Euro, het beleid ten aanzien van de toetreding van de Oekraine, gaan we naar een gemeenschappelijk belastingstelsel in alle landen, etc.
  • Het zijn de eerste verkiezingen sinds het Verdrag van Lissabon. Daarin is vastgelegd dat de regeringsleiders een kandidaat-voorzitter voor de Europese Commissie zullen voordragen en daarbij ‘rekening houden’ met de verkiezingsuitslag. Met andere woorden: wie straks op de VVD stemt, weet dat hij of zij daarmee ook indirect Guy Verhofstadt, de kandidaat van de liberalen, steunt voor het voorzitterschap van de Europese Commissie.
  • Stemmen geeft de burger letterlijk ‘een stem’. Een stem om te laten horen wat je idealen zijn, waar je voor staat en hoe je zou willen dat Europa wordt bestuurd. Door niet te stemmen laat je letterlijk je stem niet horen. Of de partij waar jij op hebt gestemd nou wint of niet, door te stemmen maak je altijd wat los en neem je deel aan de discussie. Op deze manier draagt iedereen die stemt bij aan het vinden van oplossingen! Heb je niet gestemd? Geen probleem, over vier jaar mag jij weer meepraten.

Nog niet overtuigd? Lees dan het artikel uit het NRC

Weet je zeker dat je niet gaat stemmen, maar ben je nog op zoek naar een slappe smoes? Kijk dan hier

 

1 reactie

Stef -

Dus, met andere woorden. Je moet stemmen omdat:
1. Je het recht hebt om te stemmen. Is dit serieus een argument?
2. Je dan laat weten wat jij belangrijk vind. Dat snapte ik, maar de vraag was nu juist waarom dát nu juist belangrijk is.
3. Kijk, dit is een argument.
4. Goed punt.
5. Is hetzelfde punt als punt twee. Of niet?

Reageer ook