fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf redenen waarom je onder hypnose moet gaan

Hypnose? Dat is eng! Je raakt de controle over jezelf kwijt en dan kan de hypnotiseur met je doen wat hij wil. Niet aan beginnen dus? Hypnotiseur Marcel Beijer schudt zijn hoofd: wél aan beginnen dus. Want met hypnose kan je snel afrekenen met angsten, overgewicht, verslavingen en andere problemen. En er is niets engs aan…

Wie aan hypnose denkt, denkt misschien aan Rasti Rostelli. Of aan schimmige praktijken. Kwakzalvers die met een ketting net zo lang pendelen tot je een willoos slachtoffer bent en volledig in hun macht bent. “Nee hoor, echt onzin,” vindt Marcel Beijer. In zijn boek Overwonnen verlangen dat afgelopen jaar verscheen, heeft hij hypnotische elementen gebruikt.

Waarom moet je het doen?
We vroegen aan hem vijf redenen waarom je naar een hypnotiseur zou moeten stappen.

1. Hypnose is niet eng. Hypnose is niets anders dan een ‘geconcentreerde bewustzijnstoestand’. Je kan het goed vergelijken met uit het raam staren: je wéét dat je aan het staren bent maar alle andere gedachten zijn even weg. Dat kan handig zijn, want sommige gedachten kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Bijvoorbeeld de gedachte dat je uitsluitend tot rust kunt komen door een sigaret op te steken, te eten of een borrel achterover te slaan. Omdat in die rustfase je onbewuste actief is, is je onbewuste sterk aanwezig. Daar werkt een hypnotiseur mee. In die fase kan hij – door het aanreiken van suggesties – die verstorende gedachten laten verdwijnen.

2. Hypnose is heel gewoon. Wist je dat je verschillende keren per dag in hypnose bent?  Je kent vast wel het moment dat je zo opgaat in het lezen van een boek dat je de buitenwereld even vergeet. Ja, dat is hypnose. Televisie kijken is een ander voorbeeld. Je weet dat je naar een plat scherm aan het kijken bent. Maar als de hoofdpersoon in de film iets verdrietigs meemaakt, moet je huilen. Met andere woorden: de suggesties die de regisseur je voorschotelt maak je realistisch. Dat is hypnose. Een hypnotiseur reikt ook suggesties aan.

3. Het neemt angsten weg. Angsten, rookverslaving, hoogtevrees: alles wat je in je hoofd hebt gehaald is er ook weer uit te halen. Het zijn automatische programma’s die je jezelf hebt opgelegd. Neem roken: je pakt een sigaret omdat je daarmee tot rust denkt te komen. Maar dat heb je jezelf wijs gemaakt. Want voordat je met roken begon kon je ook prima tot rust komen. Alleen weet je (jouw verstand dus) dat niet meer. Je onderbewustzijn weet dat echter nog uitstekend. Een hypnotiseur kan je onderbewustzijn weer aan dat oude gevoel terug helpen.

4. Hypnose helpt. In Ik Wil Hypnose, de hypnosepraktijk van Marcel, bereikt tweeënnegentig procent van zijn cliënten volledige oplossing van het probleem, of een zeer sterke afname van de klachten.  Hypnose helpt dus gewoon!

5. Lees je gelukkig. In de roman Overwonnen Verlangen heeft Marcel hypnotische elementen gebruikt. Zojuist heb je gelezen dat het lezen van boek al hypnose kan zijn. In Overwonnen Verlangen wordt de lezer ongemerkt meegevoerd naar een gelukkiger ‘state of mind’. De ondertitel is dan ook ‘lees je gelukkig’. Dus zoek je nog een cadeau voor Sint of Kerst, geef dan dit boek. Hoe leuk is het om een beetje geluk te schenken?

Wat vind jij van hypnose? Ben je wel eens onder hypnose geweest? Wat was je ervaring? Hielp het? Wij zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

1 reactie

Kees -

Ik was bang voor hypnose en de slechte reputatie hiervan. Daarom heb ik een truffelceremonie geboekt en ik ben heel diep gegaan. Wat een verlichting gaf dat zeg. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Reageer ook